• Ook afspraak 's avonds en in het weekend mogelijk
  • Unieke behandelwijzen

Uitleg Osteopathie Chiropractie behandeling hond

De Osteopaat en Chiropractor voor uw hond

Wat maakt onze behandelmethode uniek?

Marlene en Ronald zijn officieel afgestudeerd Osteopaat voor honden. Tijdens hun opleiding werd er naast de osteopathie ook veel aandacht besteed aan andere behandelvormen voor honden. Hierdoor kunnen zij gebruik maken van vele technieken oa uit de Osteopathie, Chiropractie, Fysiotherapie en Cranio Sacraal therapie. Het grote voordeel van het hebben van de kennis en kunde van deze verschillende behandelmethodes is dat we er continu tussen kunnen switchen. Werkt de ene methode niet bij uw hond, of laat uw hond een bepaalde handeling niet toe, dan hebben we altijd alternatieve manieren van onderzoeken en behandelen achter de hand. Hierdoor is de kans van slagen van een behandeling vele malen groter dan bij gebruik van 1 type behandelmethode.

Daarnaast staan Rust, Respect en Samenwerking met uw hond en u als eigenaar tijdens de behandeling met hoofdletters geschreven. Wij gaan daarbij uit van het zelf herstellend vermogen van het lichaam van uw hond. Tijdens onze behandelingen is dat een leidende factor. 

Hoe ziet een Osteopathie en Chiropractie behandeling van uw hond er gemiddeld uit?

Allereerst horen wij het verhaal van de eigenaar aan: Is er een medische voor geschiedenis? Wat valt de eigenaar op aan hun hond? enz. enz. Daarnaast laten wij de hond een stukje lopen en kijken we hoe de hond beweegt. Vervolgens zullen we kennis maken met de hond waarna het lichamelijk onderzoek begint.

Het lichamelijke onderzoek zal oa bestaan uit het testen van de reflexen; het palperen van de spieren en het bindweefsel in de hond en het testen van de bewegelijkheid van de gewrichten. Daarnaast kan er ook nader gekeken worden (indien noodzakelijk) naar de tanden, nagels enz. 

Wanneer duidelijk is wat er speelt in het lichaam van de hond zullen de gevonden lichamelijke problemen behandeld worden met de door ons aangeleerde Osteopatische en Chiropractische behandeltechnieken. De meeste honden accepteren dat heel goed en vinden het zelfs vaak heerlijk ontspannend.

Indien er sprake is van een verstoorde prikkeloverdracht (vaak nav een trauma of hernia**) kan er ook aan het einde van de behandeling met de hond geoefend worden om de prikkeloverdracht (proprioceptie) weer te stimuleren. Hiervoor maken wij gebruik van een zelf ontwikkelde effectieve diervriendelijke oefenmethode. Ook krijgt u dan uitleg hoe u daar thuis met uw hond verder mee kan gaan. Mochten er nog andere oefeningen nodig zijn om het herstel van uw hond te bevorderen dan geven we u daar uiteraard ook alle uitleg over.

Indien uw hond pijnlijke spieren heeft kunnen we in voorkomende gevallen u een veilige techniek aanleren zodat u tussen de behandelingen door uw hond zelf een beetje ontspanning kunt geven.

** Hernia's bij honden kunnen (uiteindelijk) verstrekkende gevolgen hebben zoals verlammingen bij uw hond. Het is zeer aan te raden om bij (acute) hernia klachten eerst de eigen dierenarts te raadplegen zodat die de eerste zorg kan verlenen. Wij kunnen onze behandeling mbt een hernia pas starten na "groen licht" van uw dierenarts. 

Voor verdere vragen kunt al altijd contact met ons opnemen: Contact opnemen

Ook kunt u gelijk een afspraak maken voor de behandeling van uw hond: Direct afspraak maken 

 

Afspraak maken
Contact opnemen
06-37009839

Heistek manuele- en hersteltherapie
Mussel a Kanaal Oostzijde 9
9584 TD Mussel (Groningen)
info@heistek-mht.nl
Osteopaat honden
Osteopaat honden