• Ook afspraak 's avonds en in het weekend mogelijk
  • Unieke behandelwijzen

Hond loopt met bolle rug

Wat is de oorzaak van het lopen met een bolle rug door uw hond? Wat kan je er aan doen?

Verschillende oorzaken van het lopen met een bolle rug

Wanneer een hond met een bolle rug loopt dient dat altijd als een serieus signaal te worden opgevat. De oorzaken kunnen heel divers zijn maar we nemen nu de meest voorkomende door. Allereerst kan er een probleem zijn met de ontlasting. Wanneer een hond gaat zitten poepen kromt deze zijn/haar rug. Wanneer het niet lukt om te poepen (bv door een verstopping of erg harde ontlasting) kan de hond met een kromme rug blijven lopen. Ook kan er sprake zijn van een rectale hernia. Dat is makkelijk waarneembaar omdat er dan naast de anus een zwelling zichtbaar is. In dat geval is het raadzaam direct de dierenarts in te schakelen omdat de hond niet goed meer kan ontlasten.

Meest voorkomende oorzaken van het lopen met een bolle rug

In de meeste gevallen is rugpijn de oorzaak van het lopen met een bolle rug. De oorzaak kan een "simpele" blokkade zijn in de ruggenwervels welke met een osteopathie Chiropractie behandeling snel en effectief behandelbaar is. Daarnaast kan bv ook een hernia of spondylose de oorzaak zijn. Al deze oorzaken doen pijn en de hond zal een weg gaan proberen te vinden om de rug zoveel als mogelijk te ontlasten. Vaak is met een bolle rug lopen dan de beste manier om de pijn enigzinds te ontlopen. 

Overige oorzaken

Ook ernstige spierpijn na een zware inspanning kan voor een bolle rug zorgen. Daarnaast kan een hond, die weinig vacht heeft, in de winter meer bol lopen met zijn rug door kou. Dit alles zijn de meest voorkomende oorzaken maar sluit andere oorzaken niet uit. Feit is dat nader uitgebreid onderzoek altijd heel raadzaam is als de hond met een bolle rug loopt. Wij zullen dan een hond klinisch geheel onderzoeken. Dus niet alleen de rug maar ook de andere gewrichten, spieren, pezen, pootjes etc etc. Alleen met een uitgebreid onderzoek is de kans het grootst dat de oorzaak van het lopen met een bolle rug te achterhalen is en waar mogelijk gelijk verholpen kan worden.

Meer informatie over ons uitgebreide Osteopathie Chiropractie onderzoek voor uw hond kunt u lezen op de pagina: Uitleg Osteopathie Chiropractie behandeling hond

Ook kunt u direct een afspraak maken om uw hond uitgebreid te laten onderzoeken en behandelen.

 

 

Afspraak maken
Contact opnemen
06-37009839

Heistek manuele- en hersteltherapie
Mussel a Kanaal Oostzijde 9
9584 TD Mussel (Groningen)
info@heistek-mht.nl
Marlene Heistek osteopaat chiropractor honden
Ronald Heistek osteopaat chiropractor honden