• Ook afspraak 's avonds en in het weekend mogelijk
  • Unieke behandelwijzen

Oude hond hijgt veel

Wat kan het betekenen als je oude hond veel hijgt? Is het zorgelijk of niet en wat is er wel of niet aan te doen?

Relatief onschuldige oorzaken van veel hijgen.

Oudere honden hebben vaak meer moeite om met warmte om te gaan. Zeker met onze huidige warme zomers bestaat er dan de kans op oververhitting en zal een hond meer gaan hijgen om af te koelen. Als dat het geval is, is het zaak de hond voldoende kans te geven om koel te liggen en te voorzien van voldoende drinkwater.

Ook kan stress een oorzaak zijn. Te denken valt aan een nieuwe pup die erbij gekomen is in huis. Puppy's hebben doorgaans een tomeloze ernergie wat al snel te veel kan worden voor een oudere hond. Als je dan aan je hond ziet dat het teveel wordt zorg dan dat de oude hond op een plek kan gaan rusten waar die ongestoord kan bijkomen.

Minder onschuldige oorzaken van het veel hijgen van een oude hond

Helaas is onze ervaring dat in veel gevallen het overmatig hijgen bij een oude hond wegkomt uit pijn en lichamelijk ongemak. De hond voelt zich niet prettig in zijn lichaam en dat levert dan weer stress op. Het gevolg is dan vaak hijgen.

Om zeker te weten dan uw hond geen pijn of ongemak heeft is het raadzaam om uw oude hond eens uitgebreid te laten onderzoeken en behandelen door een osteopaat voor honden. 1 uitgebreid onderzoek is doorgaans voldoende om een helder beeld te verkijgen van uw hond kwa lichamelijke problemen en eventueel aanwezige pijn.

Wilt u weten of uw hond pijn ervaart en/of lichamelijk ongemak heeft? Maakt u dan snel een afspraak en dan gaan wij uw hond uitgebreid osteopatisch onderzoeken en behandelen.

 

Afspraak maken
Contact opnemen
06-37009839

Heistek manuele- en hersteltherapie
Mussel a Kanaal Oostzijde 9
9584 TD Mussel (Groningen)
info@heistek-mht.nl
Marlene Heistek osteopaat chiropractor honden
Ronald Heistek osteopaat chiropractor honden