• Ook afspraak 's avonds en in het weekend mogelijk
  • Unieke behandelwijzen

Puppy krabt veel

Regelmatig krijgen wij te horen dat een puppy veel zit te krabben. Dat krabben kan verschillende oorzaken hebben en zal dus nader onderzocht moeten worden. Wat kan er aan de hand zijn?

Vlooien en of mijten

Veel puppys hebben last van vlooien en/of mijten. In dat geval is het noodzakelijk dat (eventueel in overleg met de dierenarts) aan te pakken. De vlooien en/of mijten zorgen voor veel jeuk en in extreme gevallen een zwaar geïrriteerde huid tot bloedens aan toe en vol met korsten. Ook zal de woonsituatie moeten worden bekeken. Vlooien leggen eitjes in huis en als die niet worden weggehaald zal de pup snel weer nieuwe vlooien krijgen. Ook het behandelen van andere aanwezige huisdieren is dan belangrijk.

Teershampoo geeft het lichaam een geur mee waar vlooien en mijten een hekel aan hebben. Tevens verzacht en kalmeert de shampoo de huid. Deze shampoo is ook te gebruiken bij pups. Lees meer over deze shampoo op de pagina: hondenshampoo tegen jeuk

Allergie

Andere puppy's hebben weer last van een allergie waardoor ze jeuk krijgen en veel gaan krabben. Het is dan zaak om uit te zoeken waar de puppy een allergie voor heeft. Dat kan heel basis door een klein dagboekje bij te houden waarin je vermeld wat de pup die dag gegeten heeft, waar hij gelopen heeft (bv gras, akkerland, strand), het weer die dag (regen, zon, sneeuw) en daarnaast bijhouden in hoeverre de pup die dag veel heeft zitten te krabben. Vaak zien de mensen dan een patroon ontstaan. "Bij zonnig weer en veel lopen in het hoge gras is de pup daarna veel aan het krabben". Dan kan je er vanaf dat punt rekening mee gaan houden om de pup bij warm weer niet meer door hoog gras te laten lopen.

Ook kunnen er allergietesten bij de dierenarts gedaan worden. Dat kost vaak veel moeite, tijd en geld en veelal wordt er niks gevonden tijdens deze onderzoeken.

Stress en pijn

Een oorzaak die vaak over het hoofd gezien wordt is pijn en stress. Sommige puppy's zullen bij stress gaan zitten krabben (bv tijdens oversprong gedrag). In dat geval zal gekeken moeten worden waar de pup stress van heeft en dat dan proberen te vermijden. Ook kan pijn een niet te onderschatten oorzaak zijn. Puppy's kunnen ons niet letterlijk vertellen dat ze pijn ervaren in hun lichaam maar zullen dat zeker met hun eigen lichaamstaal duidelijk maken. Het is aan ons mensen om de taal, die de pup spreekt, te vertalen naar menselijke begrippen. Het veelvuldig krabben kan zeker een uiting zijn van pijn. Om er achter te komen waar de eventuele pijn zit in het lichaam van de pup is het belangrijk de gehele pup klinisch te onderzoeken op pijn in het lichaam. Daarbij zullen alle gewrichten worden onderzocht op bewegelijkheid en gevoeligheid. Komen er dan problemen naar voren is het belangrijk die gelijk te behandelen met een osteopathie behandeling. Wanneer het krabben van de pup door pijn wordt veroorzaakt, en wij bij de osteopathie behandeling van uw pup dat verholpen hebben, is het krabben meestal over.

De hondenshampoo tegen jeuk, mijten en vlooien kunt u gelijk kopen in onze webshop . Hierdoor kunt u snel aan de gang gaan om de jeuk bij uw pup te verminderen.

Als u meer wilt weten over onze uitgebreide osteopathie chiropractie behandeling van uw puppy kijkt u dan op de pagina: Wat houdt een Osteopathie chiropractie behandeling voor uw hond in?

Ook kunt u direct een afspraak maken om uw pup door ons te laten onderzoeken en behandelen door contact met op ons op te nemen.

Afspraak maken
Contact opnemen
06-37009839

Heistek manuele- en hersteltherapie
Mussel a Kanaal Oostzijde 9
9584 TD Mussel (Groningen)
info@heistek-mht.nl
Marlene Heistek osteopaat chiropractor honden
Ronald Heistek osteopaat chiropractor honden