• Ook afspraak 's avonds en in het weekend mogelijk
  • Unieke behandelwijzen

Ischias tips

Om het effect van onze manuele Ischias behandeling zo groot mogelijk te maken hebben we enkele specifieke Ischias tips voor u op een rijtje gezet die het lichaam enorm zullen ondersteunen bij uw genezing:

 

  • Warmte geeft ontspaning aan spieren. Wanneer u een bad heeft is het raadzaam om zoveel mogelijk een warm bad te nemen. Indien een bad niet voor handen is kan u bv een warme kruik oid tegen de gespannen spieren aanleggen.
  • Bewegen is enorm goed voor de betrokken spieren. Vooral wandelen is goed. Fietsen is minder geschikt daar u dan de bilspieren en Ischias zenuw afknelt.
  • Probeer zitten zoveel mogelijk te voorkomen om extra druk op de Ischias zenuw te voorkomen. Indien u bv zittend werk heeft is het raadzaam regelmatig even een stukje te wandelen.
  • Normale pijnstillers (bv paracetamol of diclofenac) hebben doorgaans weinig pijnstillend effect. Dit komt omdat we te maken hebben met zenuw pijn en geen andere soort pijn. Een lichte dosis anti depressiva blijken wel te werken daar die het zenuwstelsel tot rust brengen (bv amitriptyline). Informeer hier naar bij uw huisarts. Tevens kan de husiarts nog een spierverslapper voorschrijven. Echter een gerichte manuele behandeling zal uw spierspanning sneller verlagen en is gezonder dan het slikken van medicijnen.
  • Na de manuele behandeling kan het zijn dat de therapeut u een rekoefening meegeeft om de spieren in uw bil te rekken. Ga bij die oefening op uw rug liggen met gestrekte benen. Trek vervolgens de knie, van het door Ischias getroffen been, naar uw borst toe en hou de knie vast me uw handen. Hoe deze positie ongeveer 40 seconden vol. Leg het opgetrokken been daarna weer gestrekt neer en probeer te ontspannen. Doe deze oefening 3 x daags.

Meer algemene tips om uw klachten te helpen verlichten staan beschreven op de pagina: Algemene tips na de behandeling.

Op de pagina Ischias behandeling kunt u vinden hoe wij uw Ischias klachten snel en doeltreffend aanpakken.

Ook kunt u gelijk een afspraak maken om uw Ischias te laten behandelen.

Afspraak maken
Contact opnemen
06-37009839

Heistek manuele- en hersteltherapie
Mussel a Kanaal Oostzijde 9
9584 TD Mussel (Groningen)
info@heistek-mht.nl