• Ook afspraak 's avonds en in het weekend mogelijk
 • Unieke behandelwijzen

Parodontitis zelf behandelen

Parodontitis zelf behandelen: Hoe je tandvleesontsteking in het beginstadium kunt stoppen

Wat is parodontitis?

Parodontitis is een ernstige vorm van tandvleesontsteking die kan leiden tot tandverlies. De aandoening wordt veroorzaakt door een ophoping van tandplak en tandsteen op de tanden en onder het tandvlees. Tandplak is een plakkerige, kleurloze laag bacteriën die zich voortdurend vormt op de tanden. Als tandplak niet wordt verwijderd, kan het tandsteen worden, een harde, geelachtige afzetting die zich aan de tanden hecht. Tandsteen kan het tandvlees irriteren en ontstekingen veroorzaken. Als gevolg daarvan kunnen de kiezen en tanden zelfs los gaan zitten met alle gevolgen van dien.

Wat zijn de symptomen, hoe kan je zelf de parodontitis behandelen en welke produkten zijn het meest effectief tegen de bacteriën? Lees het hieronder.

De symptomen van parodontitis kunnen zijn:

 • Rood, gezwollen tandvlees
 • Bloedend tandvlees, vooral bij het poetsen of flossen
 • Slechte adem
 • Loszittende tanden
 • Teruggetrokken tandvlees
 • Pus tussen het tandvlees en de tanden

Als je last hebt van pus tussen de tanden en/of loszittende tanden dan is het belangrijk om zo snel mogelijk een tandarts te raadplegen. De tandarts kan de ernst van je parodontitis onderzoeken en een behandelplan opstellen.

Parodontitis zelf behandelen

Om de parodontitis zelf te behandelen is een natuurlijk produkt beschikbaar: Mastiha

Mastiha is een hars van een bepaalde boom uit Griekenland. Mastiha werkt ontstekingsremmende, antibacteriële en heeft daarnaast antioxiderende eigenschappen. Het kan helpen om het tandvlees te genezen en te beschermen tegen verdere schade door bacterien. 

Er is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de effectieve werking van Mastiha bij bacterie problemen in de mond (Halitose, parodontitis en gingivitis). Via onderstaande links kunt u daar oa meer over lezen:

Onderzoek gebruik Mastiha bij Parodontitis

Onderzoek "2" gebruik mastiha bij parodontitis

Erkenning Europees agentschap voor medicatie mbt Mastiha

Het is duidelijk dat Mastiha effectief kan zijn bij oa parodontitis. Maar hoe kun je dat het beste aanpakken?

Tips voor het effectief zelf behandelen en voorkomen van parodontitis:

 • Flos elke dag minimaal 2 keer tussen de tanden
 • Spoel de mond 2-3 keer per dag met Mastiha mondwater. Gebruik hiervoor 15 ml Mastiha mondwater per keer en spoel de mond minimaal 20 seconden. 
 • Poets 2-3 keer per dag de tanden met Mastiha tandpasta met fluoride. De werking van de Mastiha is inmiddels duidelijk. De fluoride zorgt er daarnaast voor dat het tandglazuur sterker wordt en helpt tevens het tandglazuur weer te herstellen.

Daarnaast zijn er nog andere basis regels die belangrijk zijn:

 • Vermijd zoveel als mogelijk voedsel met (toegevoegde) suikers. Suikers zijn een perfecte voedingsbron voor de bacterien in de mond met als mogelijk gevolg ontstekingen in de mond. Spoel de mond in ieder geval direct goed na als er suiker gegeten is.
 • Vermijd zoete en zure frisdranken zoals cola. Die frisdranken hebben een negatief effect op de bacterie vorming en tasten door het zuur ook het glazuur van de tanden aan.
 • Stop met roken. Roken zorgt voor een grotere kans op gaatjes en op tandvlees ontstekingen.

Koop vandaag nog de Mastiha mondwater en tandpasta in onze webshop om zsm uw parodontitis op een natuurlijke en gezonde manier te behandelen. Hiermee kunt u zoveel als mogelijk voorkomen dat u alsnog een dure (en pijnlijke) tandarts behandeling nodig heeft.

 

 

Afspraak maken
Contact opnemen
06-37009839

Heistek manuele- en hersteltherapie
Mussel a Kanaal Oostzijde 9
9584 TD Mussel (Groningen)
info@heistek-mht.nl
 Parodontitis behandeling
 Parodontitis behandeling