• Ook afspraak 's avonds en in het weekend mogelijk
 • Unieke behandelwijzen

Hoe krijg je kattenpis uit de bank?

**Kattenpis geur verwijderen uit bank: Prob Stinkkiller is de beste oplossing**

Heeft je kat onaangenaam geplast op je bank? Geen paniek! In dit artikel vind je een stappenplan en tips om kattenpis effectief te verwijderen en je bank weer fris en schoon te krijgen.

Waarom stinkt kattenpis zo erg?

 • Katten zijn van nature erg efficiënt met waterverbruik. Ze halen veel water uit hun voedsel en produceren daardoor kleine hoeveelheden zeer geconcentreerde urine. Dit betekent dat er meer afvalstoffen per druppel urine zijn, wat de geur versterkt.
 • Kattenurine bevat hoge niveaus van ureum en ammoniak, twee stoffen met een sterke geur. Ureum is een afvalproduct van de eiwitstofwisseling, terwijl ammoniak ontstaat wanneer bacteriën ureum afbreken.
 • Kattenurine bevat ook thiolen, organische zwavelverbindingen met een scherpe geur. Deze stoffen komen vrij wanneer bacteriën urine afbreken.
 • Mannelijke katten sproeien urine om hun territorium af te bakenen. Deze urine bevat extra chemicaliën die de geur versterken en langer laten aanhouden.
 • De geurmoleculen in kattenurine zijn klein en vluchtig, waardoor ze zich gemakkelijk verspreiden en lang in de lucht blijven hangen.
 • Mensen zijn erg gevoelig voor de geur van kattenurine. Dit komt doordat de geurmoleculen in kattenurine receptoren in onze neus activeren die we associëren met onaangename geuren.

Wat zijn de verschillende oorzaken van het plassen in huis van een kat?

Medische problemen:

 • Blaasontsteking: Dit is een veelvoorkomende oorzaak van ongewenst plassen bij katten. Blaasontsteking kan pijn en ongemak veroorzaken, waardoor katten buiten de kattenbak gaan plassen.
 • Blaasgruis: Blaasgruis zijn kleine steentjes die zich in de blaas van de kat kunnen vormen. Ze kunnen pijn en ongemak veroorzaken, waardoor katten buiten de kattenbak gaan plassen.
 • Nierfalen: Nierfalen kan ervoor zorgen dat katten vaker moeten plassen en minder goed hun urine kunnen ophouden.
 • Diabetes: Diabetes kan leiden tot overmatige dorst en plassen.
 • Artrose: Artrose kan het plassen in de kattenbak pijnlijk maken, waardoor katten een andere plek zoeken om te plassen.

Gedragsproblemen:

 • Stress: Katten kunnen gaan plassen in huis als ze gestrest zijn. Dit kan komen door veranderingen in hun omgeving, zoals een verhuizing, nieuwe huisdieren of meubels, of door conflicten met andere katten.
 • Angst: Katten kunnen gaan plassen in huis als ze bang zijn. Dit kan komen door harde geluiden, zoals vuurwerk, of door onbekende mensen of dieren.
 • Territoriummarkering: Mannelijke katten kunnen sproeien om hun territorium af te bakenen. Dit kan ook binnen in huis gebeuren.
 • Onvrede met de kattenbak: Katten kunnen gaan plassen in huis als ze niet tevreden zijn met hun kattenbak. Dit kan komen door de locatie, de grootte, het type kattenbakvulling of de hygiëne van de kattenbak.

Andere oorzaken:

 • Onopgemerkte ongelukjes: Jonge katten of katten die nog niet zindelijk zijn, kunnen soms ongelukjes in huis hebben.
 • Gebrek aan training: Sommige katten zijn niet goed getraind om in de kattenbak te plassen.

Het spreekt voor zich dat het belangrijk is de oorzaak te achterhalen waarom uw kat niet op de kattenbak heeft geplast. Als de oorzaak niet weggenomen wordt is de kans op opnieuw plassen in huis groot.

Stappenplan om kattenpis geur effectief uit je bank te verwijderen:

 1. De eerste stap is om zo veel mogelijk urine te verwijderen. Gebruik hiervoor een absorberend doek, zoals keukenpapier of een handdoek. Dep voorzichtig op de vlek om de urine uit de bank te halen.
 2. Als je zoveel mogelijk urine hebt verwijderd, kun je de vlek schoonmaken. Gebruik hiervoor het 100% natuurlijke Prob Stinkkiller. Maak een sopje met 3/4 warm water en 1/4 deel Prob stinkkiller. Los de prob stinkkiller goed op in het warme water.
 3. Maak bv een theedoek nat met het Prob Stinkkiller sopje en wrijf dat op de schoon te maken plek.
 4. Laat het sopje inwerken en drogen.
 5. De bacteriën die in de Prob stinkkiller zitten zullen nu hun schoonmaakwerk gaan doen en de geur neutraliseren.
 6. Laat het een dag drogen waarna eventueel opgedroogd stinkkiller opgezogen kan worden cq afgenomen kan worden.

Waarom is Prob Stinkkiller effectief en uniek?

Prob stinkkiller wordt gemaakt in Zweden en is uniek daar het met levende bacteriën werkt. De in de Prob Stinkkiller aanwezige lactobacteriën zorgen ervoor dat de bacteriën, die ongewenste geuren veroorzaken in oa urine en braaksel, effectief worden aangevallen en geneutraliseerd. Hierdoor zal de stank snel afnemen.

Zacht voor textiel en andere oppervlakken waarop het wordt gebruikt.

Het is een milieuvriendelijke en natuurlijke geurverwijderaar die volledig vrij is van gifstoffen en daardoor onschadelijk is voor mens en dier.

Ingrediënten: Natriumbicarbonaat, Citruslimonolie, Lactobacillales (melkzuurbacteriën)

Eenvoudig & effectief kattenpis verwijderen? Koop de Prob Stinkkiller direct in onze webshop. Hoe eerder u begint met het reinigen van de kattenpis in uw bank hoe groter de kans op een frisse en schone bank.

 

 

Afspraak maken
Contact opnemen
06-37009839

Heistek manuele- en hersteltherapie
Mussel a Kanaal Oostzijde 9
9584 TD Mussel (Groningen)
info@heistek-mht.nl
Prob stinkkiller product