• Ook afspraak 's avonds en in het weekend mogelijk
 • Unieke behandelwijzen

Vlooienshampoo kat

Vlooienshampoo Kat: De Complete Gids voor een Vlooienvrije Kat

Heeft je kat last van vlooien? Vlooien zijn vervelende parasieten die jeuk, irritatie en zelfs gezondheidsproblemen kunnen veroorzaken bij je kat. Gelukkig is er een eenvoudige oplossing: vlooienshampoo. Wat is de beste en veiligste vlooienshampoo voor uw kat en kitten?

Wat is Vlooienshampoo en hoe werkt het?

Vlooienshampoo is een speciale shampoo die gebruikt wordt wanneer de kat last heeft van vlooien. Er zijn veel verschillende soorten vlooienshampoo  op de markt met ieder zijn eigenschappen en ingrediënten.

Soorten Vlooienshampoo

 • Chemische vlooienshampoo: Bevat insecticiden die vlooien doden. Zeer effectief, maar kan schadelijk zijn voor je kat, kitten, andere huisdieren, de eigenaren en het milieu.
 • Natuurlijke vlooienshampoo: Bevat natuurlijke ingrediënten. Veilig voor je kat en kitten en niet schadelijk voor het milieu.

Werking van Vlooienshampoo

Vlooienshampoo met insecticiden doodt vlooien door hun exoskelet te beschadigen of door hun zenuwstelsel te verlammen. De natuurlijke vlooienshampoo  creëert een milieu op de huid van de kat en of de kitten waar de vlooien niet van houden. Hierdoor zullen de vlooien op zoek gaan naar een ander slachtoffer.

Verdere maatregelen voor het bestrijden van vlooien bij katten

 Alleen de kat wassen met vlooienshampoo is meestal niet voldoende. De vlooien hebben zich doorgaans al door het huis verspreid en overal eitjes gelegd. 

 • Behandel alle huisdieren in huis met de vlooienshampoo
 • Stofzuig je huis grondig, met name de plaatsen waar je kat veel komt en verwijder/leeg daarna de stofzak
 • Was regelmatig de kattenmand, ligkussens en dekens op hoge temperatuur.

Ga hier mee door tot de vlooienplaag onder controle is.

Vlooienshampoo voor je Katten en Kittens Kiezen

Er zijn verschillende merken en soorten vlooienshampoo op de markt waardoor het belangrijk is om de juiste te kiezen voor je kat. Let bij het kiezen van een vlooienshampoo op de volgende factoren:

 • De leeftijd van je kat. Niet alle vlooienshampoos zijn geschikt voor kittens danwel volwassen katten.
 • De gevoeligheid van je kat: Als je kat een gevoelige huid heeft, kies dan voor een hypoallergene vlooienshampoo.

Je Kat Wassen met Vlooienshampoo

 • Lees de instructies op de verpakking aandachtig door.
 • Maak het voor de kat zo leuk mogelijk. Niet iedere kat vindt gewassen worden leuk. Door de kat tijdens het wassen bv te belonen met wat lekkers wennen de meeste katten als snel aan het gewassen worden.
 • Begin met het wassen op zo een jong mogelijke leeftijd. Hierdoor went het kitten aan het wassen en is het doorgaans op oudere leeftijd geen probleem meer.
 • Maak de vacht van je kat nat met warm water. 
 • Breng de vlooienshampoo aan op de vacht van je kat en masseer het goed in. 
 • Laat de shampoo inwerken volgens de instructies op de verpakking. 
 • Spoel de shampoo grondig af met warm water. 
 • Droog je kat af met een handdoek.

De beste en veiligste vlooienshampoo voor uw kat en kitten die nu op de markt is

De Zweedse Prob shampoo is op dit moment de beste natuurlijke vlooienshampoo die er is en volledig veilig voor kat, kitten, andere dieren mensen en het milieu. De shampoo bestaat voor het grootste deel uit teer van Dennenbomen. Daarnaast zit er oa kokosolie in en is het geschikt voor katten en kittens met een gevoelige huid. Verder is de vlooienshampoo vrij van kleurstoffen, parabenen, minerale olien, parfum en bleek. In zweden wordt deze vlooienshampoo veelvuldig door dierenartsen aanbevolen.

De Prob shampoo is tevens geschikt voor andere diersoorten zoals honden en paarden. Mochten er dus honden samen leven met uw katten dan kunt u ook de honden direct met deze vlooienshampoo wassen.

Was uw kat kitten met de prob shampoo en laat de shampoo bij voorkeur een half uur intrekken. Daarna de shampoo goed uitspoelen. Door de shampoo lang te laten intrekken veranderd de geur van de huid van uw kat kitten en is die minder interessant geworden voor de vlooien en zullen die op zoek gaan naar een ander dier. De shampoo is te koop in onze webshop.

Kale plekken kat

Mocht uw kat kitten al kale plekken hebben gekregen dan is het raadzaam om na het wassen die plekken te behandelen met Prob Olja. Deze olie zorgt oa voor kalmering van de huid; is anti jeuk en  versterkt de werking van de Prob shampoo.

FAQ over Vlooienshampoo voor Katten

Hoe vaak moet ik mijn kat wassen met vlooienshampoo?

Dit hangt af van de ernst van de vlooienbesmetting. In het algemeen is het aan te raden om je kat elke week te wassen met vlooienshampoo totdat de vlooien verdwenen zijn. Dit tezamen met de hierboven beschreven extra maatregelen in huis.

Is Prob vlooienshampoo schadelijk voor mijn kat?

De Prob vlooienshampoo niet schadelijk voor je kat, kitten andere dieren en mensen en het milieu.

Kan ik mijn kitten wassen met Prob vlooienshampoo?

Ja

Waar kan ik de Prob vlooienshampoo kopen?

De Prob vlooienshampoo is direct te koop in onze webshop.

Afspraak maken
Contact opnemen
06-37009839

Heistek manuele- en hersteltherapie
Mussel a Kanaal Oostzijde 9
9584 TD Mussel (Groningen)
info@heistek-mht.nl
Vlooienshampoo kat
Vlooienshampoo kat