• Ook afspraak 's avonds en in het weekend mogelijk
  • Unieke behandelwijze

Belangrijke informatie voorafgaande aan de osteopatische behandeling van uw paard.

Binnenkort komen wij naar u toe om uw paard Osteopatisch te onderzoeken en behandelen. Om een maximaal resutaat te kunnen bereiken, met het onderzoek en de behandeling, hebben wij een aantal belangrijke punten opgeschreven. 

  • De ervaring heeft ons geleerd dat een volledig onderzoek (heel belangrijk voor de juiste diagnose) en een complete behandeling niet lukken wanneer een paard niet zonder trappen zijn (achter)benen kan aangeven. Derhalve worden, ook uit het oogpunt van veiligheid, agressieve/gevaarlijke paarden en/of paarden die niet zonder trappen hun (achter)benen kunnen geven door ons niet behandeld. Bij twijfel of wij uw paard kunnen behandelen is het verzoek tevoren contact met ons op te nemen voor overleg.
  • Het paard dient droog en schoon te zijn.
  • Voor de behandeling is voldoende (verlichte) ruimte nodig en zal buiten de (eventuele) box plaats vinden. 
  • Bij regen kunnen behandelen op een overdekte behandelplek met voldoende ruimte.
  • Om een paard goed te kunnen onderzoeken is het van belang dat het paard niet opgewarmd is. Maw de dag van de behandeling het paard niet meer rijden en/of longeren. Wel mag het paard tevoren in de wei/paddock hebben gestaan.
  • Indien uw paard last heeft van zware kramperigheid aan de achterbenen, waarbij het paard niet meer tot ontspanning kan komen als het been opgetild is, svp tevoren overleg plegen met ons mbt de haalbaarheid van een effectief onderzoek en behandeling.
  • Het heeft onze voorkeur dat de eigenaar van het paard aanwezig is tijdens de behandeling zodat we kunnen vertellen, en laten zien, wat we bij het paard aan bijzonderheden aangetroffen hebben bij het onderzoek.
  • Na afloop kunt u contant of per pin betalen. Het betalen met een betaalverzoek is per 2022 niet meer mogelijk.

Een Osteopathie behandeling duurt gemiddeld 1 - 1,5 uur. 

Wij behandelen meerdere paarden per dag. Daar tevoren nooit in te schatten is wat voor lichamelijke problemen we bij een paard tegenkomen kan de behandeling wat langer duren dan gepland. Dat kan er dus voor zorgen dat we soms uitlopen in onze agenda. De met u afgesproken tijd is een richttijd. Wanneer we in de auto zitten, naar u toe, bellen we u op zodat u weet hoe laat we daadwerkelijk bij u zullen zijn. 

Indien uw paard, bv door een traumatische gebeurtenis uit het verleden, een voorkeur heeft voor vrouwen danwel mannen geeft u dit dan aan bij het maken van de afspraak. Dan zullen wij daar zoveel als mogelijk rekening mee houden en de juiste therapeut (Ronald of Marlene) voor uw paard inplannen.

Heeft u vragen cq opmerkingen nav bovenstaande lijst dan kunt u uiteraard contact met ons opnemen. 

Meer informatie over onze behandeling en andere gerelateerde zaken kunt u vinden onder de kop: Paarden

Afspraak maken
Contact opnemen
06-37009839

Heistek manuele- en hersteltherapie
Mussel a Kanaal Oostzijde 9
9584 TD Mussel (Groningen)
info@heistek-mht.nl
Osteopaat Chiropractor paarden
Osteopaat Chiropractor paarden