• Ook afspraak 's avonds en in het weekend mogelijk
  • Unieke behandelwijzen

Chiropractor paarden

Wat doet een Chiropractor voor paarden? Wat is het verschil tussen een Chiropractor en een Osteopaat voor paarden? Dit zijn een paar vragen die wij regelmatig krijgen van paardeneigenaren. Hieronder zullen wij antwoord geven op deze vragen.

Wat doet een Chiropractor voor paarden?

Een Chiropractor voor paarden zal tijdens het onderzoek van het paard op zoek gaan naar niet goed bewegende en gevoelige gewrichten (blokkades) in de wervelkolom. Wanneer er een niet goed functionerend gewricht gevonden wordt zal dat gewricht bij het paard met bepaalde chiropractische behandeltechnieken weer mobiel gemaakt worden. Hierdoor kunnen de gewrichten in de wervelkolom van het paard weer beter functioneren. Daarnaast zullen met deze chiropractie technieken de zenuwbanen, in dat gebied, weer beter gaan functioneren.

In de meeste gevallen zal de Chiropractor voor paarden zich dus richten op het goed functioneren van de wervelkolom (Hals, rug, sacrum). Er wordt vanuit gegaan dat wanneer de wervelkolom weer goed functioneert, door de chiropractie behandeling van het paard, de rest van het lichaam ook weer goed zal gaan funtioneren. 

Een chiropractor voor paarden wordt vaak ingeschakeld als er problemen zijn met een paard. Te denken valt aan bokkende paarden; het niet meer goed kunnen inbuigen van een paard; Niet RAD lopen; Boos zijn met opzadelen enz enz

Waar helpt een Chiropractor voor?

Chiropractie wordt vaak ingezet bij problemen in de wervelkolom alsmede bij bewegingsproblemen in bv de heupen en het bekken (ilium).

Verschil Osteopaat en Chiropractor

Zoals hierboven omschreven kijkt de Chiropractor voor paarden doorgaans naar problemen in de wervelkolom. Een Osteopaat voor paarden kijkt met een bredere blik naar het paard. Een Osteopaat zal alle gewrichten van het paard testen op beweeglijkheid en gevoeligheid. Dus ook de benen, staart etc. Daarnaast zal de Osteopaat ook de spieren en pezen checken, kijken of er problemen zijn met het gebit en de hoeven en of er een maagzweer aanwezig is. Hierdoor zal de behandeling van het paard door een osteopaat vaak ook langer duren dan een chiropractie behandeling van een paard.

Wat kost een behandeling van je paard door een Chiropractor

Wanneer je met het paard komt naar 1 van onze behandellocaties dan betaal je alleen de behandelkosten. Wanneer er gekozen wordt het paard "aan huis" te laten behandelen door de Chiropractor dan komen er naast de behandelkosten ook nog reiskosten bij. Meer informatie is te vinden op de pagina: Tarieven Chiropractie Osteopathie behandeling voor paarden

Chiropractie en Osteopathie behandeling voor het paard ineen

Wij, Marlene en Ronald, zijn zowel als Osteopaat als Chiropractor voor paarden opgeleid. Maw wij zullen beide behandel- en onderzoeksmethodes (Osteopathie en Chiropractie) toepassen bij een paard. Het voordeel hiervan is dat wij een grotere "rugzak" met kennis en vaardigheden hebben dan iemand die alleen opgeleid is als Chiropractor danwel Osteopaat. Tijdens de behandeling switchen wij regelmatig tussen zowel Chiropractie als Osteopathie technieken. Dit stemmen wij continu af op de gevonden problemen alsmede, heel belangrijk, op welke technieken het paard het beste reageert.

Meer informatie over onze unieke gecombineerde behandelwijze van Chiropractie Osteopathie voor paarden kunt u lezen op de pagina: Wat maakt onze behandelmethode met Chiropractie en Osteopathie uniek?

Als een afspraak wil voor een onderzoek en behandeling van uw paard dan kunt u dat doen via de volgende pagina: Afspraak maken Chiropractie behandeling paard.

Afspraak maken
Contact opnemen
06-37009839

Heistek manuele- en hersteltherapie
Mussel a Kanaal Oostzijde 9
9584 TD Mussel (Groningen)
info@heistek-mht.nl
Marlene Heistek chiropractor paarden
Ronald Heistek chiropractor paarden