• Ook afspraak 's avonds en in het weekend mogelijk
  • Unieke behandelwijze

De Osteopaat en Chiropractor voor uw paarden

Wat maakt onze behandelmethode uniek?

Wij (Ronald en Marlene) zijn beide officieel afgestudeerd Osteopaat voor paarden. Tijdens onze opleiding in Belgie werd er naast de osteopathie ook veel aandacht besteed aan andere behandelvormen voor  paarden. Hierdoor kunnen wij gebruik maken van vele technieken oa uit de Osteopathie, Chiropractie, Fysiotherapie en Cranio Sacraal therapie. Het grote voordeel van het hebben van de kennis en kunde van deze verschillende behandelmethodes is dat we er continu tussen kunnen switchen. Werkt de ene methode niet bij uw paard, of laat uw paard een bepaalde handeling niet toe, dan hebben we altijd alternatieve manieren van onderzoeken en behandelen achter de hand. Hierdoor is de kans van slagen van een behandeling vele malen groter dan bij gebruik van 1 type behandelmethode (Meer informatie omtrent onze behandel methode: Hoe ziet onze Osteopathie behandeling van uw paard eruit?).

Daarnaast staan Rust, Respect en Samenwerking met uw paard en u als eigenaar tijdens de behandeling met hoofdletters geschreven. Wij gaan daarbij uit van het zelf herstellend vermogen van het paardenlichaam. Tijdens onze behandelingen is dat een leidende factor. Dit houdt oa in dat wij bij het onderzoek ontdekte blokkades in het paardenlichaam verhelpen in samenwerking met uw paard. Dit vraagt veel ervaring en kennis van het behandelen van paarden van onze osteopaat/chiropractor maar werkt heel effectief en diervriendelijk.

Onze ervaring heeft ons in de loop van de tijd geleerd dat blokkades in het paardenlichaam ontelbare oorzaken kunnen hebben. Naast bv een valpartij kan de oorzaak ook in de tanden, hoeven, maag, bit of het zadel te vinden zijn. Derhalve onderzoeken wij dat ook, indien noodzakelijk, om zodoende een totaal beeld te krijgen van het ontstaan van een bepaalde blokkade.

Verdere voordelen van onze unieke behandelmethode:

Door de zeer effectieve manier van onderzoeken en behandelen is de meeste gevallen maar 1 behandeling nodig. De behandeling zelf duurt circa 1-1,5 uur. Daarnaast werkt de behandeling nog 6-8 weken door. Maw mochten er na 6-8 weken nog enkele beperkingen zijn dan is een nabehandeling raadzaam. Zo niet dan is daarna 1 keer per half tot heel jaar uw paard preventief laten behandelen ruim voldoende om uw paard topfit te houden.

Second opinion

Naast onze reguliere behandelingen zien we een sterk stijgende lijn van paarden eigenaren die ons laten komen voor een second opinion. De redenen daarvoor zijn vaak hetzelfde: "We hebben een goed gekeurd paard gekocht maar al snel na de aankoop liepen we tegen problemen aan. Kunnen jullie onderzoeken wat er aan de hand is?" En paarden die afwijkend gedrag vertonen, met namen onder het zadel, en waarbij de eigen dierenarts en/of therapeut de oorzaak niet kan vinden. De vraag is dan vrijwel altijd:"Wat wil het paard ons vertellen met zijn/haar gedrag?" 

Gelukkig kunnen wij, door onze ruime ervaring en zeer uitgebreide manier van onderzoeken/werken (Osteopathie behandeling paarden), vrijwel altijd de oorzaak achterhalen waarom uw paard afwijkend gedrag vertoont. Vervolgens bespreken we dan met de eigenaar welke mogelijkheden er zijn nav onze bevindingen. Daarbij staat eerlijkheid, zeker tov het paard, voorop. 

Tot slot: Sommige paarden hebben, bv door een traumatische gebeurtenis uit het verleden, een voorkeur voor vrouwen danwel mannen. Als u dat bij het maken van uw behandelafspraak aan ons doorgeeft geeft zullen wij daar zoveel als mogelijk rekening mee houden en de juiste therapeut (Ronald of Marlene) voor uw paard inplannen.

Als u meer wilt weten hoe onze behandelingen er gemiddeld uitzien kunt u dat verder lezen op de pagina: Osteopathie en Chiropractie behandeling paarden

Ook kunt u gelijk een afspraak maken voor de behandeling van uw paard: Direct afspraak maken 

Voor verdere vragen kunt al altijd contact met ons opnemen: Contact opnemen

Afspraak maken
Contact opnemen
06-37009839

Heistek manuele- en hersteltherapie
Mussel a Kanaal Oostzijde 9
9584 TD Mussel (Groningen)
info@heistek-mht.nl
Osteopaat Chiropractor paarden
Marlene Heistek osteopaat chiropractor paarden