• Ook afspraak 's avonds en in het weekend mogelijk
  • Unieke behandelwijze

De Osteopaat en Chiropractor voor uw paarden

Wat maakt onze behandelmethode uniek?

Ronald en Marlene zijn beide officieel afgestudeerd Osteopaat voor paarden. Tijdens hun opleiding in Belgie werd er naast de osteopathie ook veel aandacht besteed aan andere behandelvormen voor  paarden. Hierdoor kunnen zij gebruik maken van vele technieken oa uit de Osteopathie, Chiropractie, Fysiotherapie en Cranio Sacraal therapie. Het grote voordeel van het hebben van de kennis en kunde van deze verschillende behandelmethodes is dat we er continu tussen kunnen switchen. Werkt de ene methode niet bij uw paard, of laat uw paard een bepaalde handeling niet toe, dan hebben we altijd alternatieve manieren van onderzoeken en behandelen achter de hand. Hierdoor is de kans van slagen van een behandeling vele malen groter dan bij gebruik van 1 type behandelmethode.

Daarnaast staan Rust, Respect en Samenwerking met uw paard en u als eigenaar tijdens de behandeling met hoofdletters geschreven. Wij gaan daarbij uit van het zelf herstellend vermogen van het paardenlichaam. Tijdens onze behandelingen is dat een leidende factor. Dit houdt oa in dat wij bij het onderzoek ontdekte blokkades in het paardenlichaam verhelpen in samenwerking met uw paard. Dit vraagt veel ervaring en kennis van het behandelen van paarden van onze osteopaat/chiropractor maar werkt heel effectief en diervriendelijk.

Onze ervaring heeft ons in de loop van de tijd geleerd dat blokkades in het paardenlichaam ontelbare oorzaken kunnen hebben. Naast bv een valpartij kan de oorzaak ook in de tanden, hoeven, maag, bit of het zadel te vinden zijn. Derhalve onderzoeken wij dat ook, indien noodzakelijk, om zodoende een totaal beeld te krijgen van het ontstaan van een bepaalde blokkade.

Verdere voordelen van onze unieke behandelmethode:

Nog een voordeel is dat deze gecontroleerde manier van behandelen vrijwel geen risico's voor uw paard meebrengt. Daarom gebruiken we ook nooit hamers. Dit omdat die manieren van behandelen niet zonder risico zijn. Een perfect gedoseerde klap met een rubber hamer kan zeer effectief zijn maar wij als praktijk nemen liever geen risico als hetzelfde eindresultaat ook op een veiligere manier behaald kan worden.

Daarnaast schrikken veel paarden van een klap van een hamer. Ook dat is een rede om die behandelmethode niet te gebruiken. Een schrik effect geeft een directe spanning in spieren en fascie/bindweefsel en dat is nu juist iets wat we niet willen. We zijn immers aan het behandelen om uw paard weer topfit en vrij van spanningen en blokkades te krijgen.

Door de zeer effectieve manier van behandelen is de meeste gevallen maar 1 behandeling nodig. Daarnaast werkt de behandeling nog 6-8 weken door. Maw mochten er na 6-8 weken nog enkele beperkingen zijn dan is een nabehandeling raadzaam. Zo niet dan is daarna 1 keer per half tot heel jaar uw paard preventief laten behandelen ruim voldoende om uw paard topfit te houden.

Tot slot: Sommige paarden hebben, bv door een traumatische gebeurtenis uit het verleden, een voorkeur voor vrouwen danwel mannen. Als u dat bij het maken van uw behandelafspraak aan ons doorgeeft geeft zullen wij daar zoveel als mogelijk rekening mee houden en de juiste therapeut (Ronald of Marlene) voor uw paard inplannen.

Als u meer wilt weten hoe onze gecombineerde behandelingen er gemiddeld uitzien kunt u dat verder lezen op de pagina: Osteopathie en Chiropractie behandeling paarden

Ook kunt u gelijk een afspraak maken voor de behandeling van uw paard: Direct afspraak maken 

Voor verdere vragen kunt al altijd contact met ons opnemen: Contact opnemen

Afspraak maken
Contact opnemen
06-37009839

Heistek manuele- en hersteltherapie
Mussel a Kanaal Oostzijde 9
9584 TD Mussel (Groningen)
info@heistek-mht.nl
Osteopaat Chiropractor paarden
Osteopaat voor paarden