• Ook afspraak 's avonds en in het weekend mogelijk
  • Unieke behandelwijze

Dosering Mastic Horse Treatment paard

U kunt de navolgende dosering aanhouden voor de Mastic Horse Treatment bij uw paard:

Dag 1-5    7 gram Mastic per dag in 1x gegeven. Bij kleine pony's volstaat de eerste dagen 3 gram per dag.

Dag 6- totdat de pot leeg is (180 grams pot)    3 gram per dag in 1x gegeven. 

In totaal is er dan 180 gram Mastic Horse gegeven en dat moet voldoende zijn om de goede maagfunctie van uw paard weer op orde te krijgen. 

Ons advies is om paarden die op bepaalde dagen langere tijd zonder voer komen te staan die dag 3 gram Mastic Horse Treatment te geven met het voer. Hierdoor komt er een beschermlaag in de maag te liggen waardoor de maag ontzien wordt. Dit zelfde geldt als uw paard een dag met veel stress tegemoed gaat. Te denken valt aan bv hoefsmid, bezoek dierenarts, wedstrijd enz enz.

Wanneer u bij ons de Mastic besteld krijgt u maatlepeltjes erbij. Een volle schep van de maatlepel is 3 gram Mastic Horse Treatment. Wij kunnen de mastic in de navolgende hoeveelheden leveren:

60 gram 24.95 euro

120 gram 42.95 euro

180 gram 62.95 euro (Dit is een gehele kuur en altijd op voorraad)

250 gram 82.95 euro

1000 gram (1 kg) prijs op aanvraag

Daar de Mastic Horse in poeder vorm wordt aangeleverd is het verstandig om het te mengen met bv wat geweekte brokjes. Op die manier kan er niets verloren gaan en eten vrijwel alle paarden het goed op.

Tot slot: Sommige paarden zijn zo stressvol, danwel hebben niet de gehele dag de beschikking over ruwvoer, dat de praktijk leert dat ze elke dag een onderhoudsdosering nodig hebben van 3 gram Mastic Horse voor het behoud van een goede maagfunctie. 

Wanneer u Mastic wilt bestellen kan dat door contact met ons op te nemen. U kunt de mastic dan, op afspraak, bij onze praktijk afhalen of direct naar u laten verzenden. 

Als u meer wil weten over hoe wij de aanwezigheid van een maagzweer testen kunt u de navolgende video bekijken: Test onderzoek maagzweer paard

Afspraak maken
Contact opnemen
06-37009839

Heistek manuele- en hersteltherapie
Mussel a Kanaal Oostzijde 9
9584 TD Mussel (Groningen)
info@heistek-mht.nl
Osteopaat voor paarden