• Ook afspraak 's avonds en in het weekend mogelijk
  • Unieke behandelwijze

Mastic Horse Treatment voor een goede maagfunctie bij paarden

Circa 50% van de door mensen gehouden paarden heeft een maagzweer. Bij race- en drafpaarden is dat circa 90%. Hoe komt het dat zoveel paarden een maagzweer hebben en hoe kan er relatief makkelijk getest worden of uw paard een maagzweer heeft? Hieronder zullen we daar antwoord op geven.

Waarom hebben zoveel paarden een maagzweer?

Paarden maken tov mensen 24 uur per dag maagzuur aan. Door de hele dag door te eten wordt dat maagzuur gebruikt om het voedsel voor te verteren. Echter wanneer een paard langere tijd geen beschikking heeft over eten komt er teveel maagzuur in de maag. Het onderste deel van de maag van het paard is voorzien van en dikke beschermlaag tegen het zure maagzuur (ph 1-2!). Het bovenste deel van de maag niet. Dus als er teveel maagzuur aanwezig is komt dat tegen de onbeschermde maagwand aan en ontstaan er maagzweren. Uit onderzoek is gebleken dat na circa 3 uur al de eerste maagzweren kunnen ontstaan.

Naast het niet continu over voer kunnen beschikking spelen stress en het soort voer wat de paarden krijgen ook een rol. Door stress (bv als de dierenarts komt of op een wedstrijd) kan de maag samen krimpen waardoor het maagzuur tegen de onbeschermde bovenkant komt van de maag met alle gevolgen van dien. Daarnaast zorgt suiker (hoe gek het ook klinkt) voor een extra verzuring in de maag. Regelmatig krijgen paarden krachtvoer voorzien van (veel) suikers. Normaal kauwt een paard lang op zijn ruwvoer waardoor het tezamen met speeksel er voor zorgt dat stijging van de zuurtegraad door het suiker wordt gecompenseerd. Echter op krachtvoer hoeven paarden niet veel te kauwen waardoor het eigenlijk te snel in de maag komt en het suiker door de extra verzuring de maagwand gaat aantasten.

Waarom is voedingssupplement Mastic Horse Treatment zo effectief tov de regulier medicatie?

Reguliere medicijnen zoals Omeprazole houdende medicijnen, Gastroguard en Ulcergold zijn behoorlijk aan de prijs. Daarnaast zorgen deze er voor dat de zuurtegraad van het maagzuur veranderd waardoor er een minder zuur milieu ontstaat met als gevolg dat de maagzweren kunnen herstellen. Nadeel hier van is dat het maagzuur een bepaalde ph heeft om voer goed te kunnen verteren. Wanneer we die ph kunstmatig gaan veranderen zal dat direct een effect hebben op het verteringsproces van het voedsel. Daarnaast zal het paardenlichaam, als reactie op de medicijnen, reageren door de ph zsm weer omlaag te krijgen. Dit heeft als gevolg dat als de medicijnen gestopt worden de ph ineens de lucht inschiet met alle mogelijke gevolgen van dien voor de maag.

Mastic Horse (Chios Mastic) is voor 100% een hars van een boom (Pistacia Lentiscus) uit Griekenland. Dit hars ondersteunt het behoud van een normale zuurgraad in de maag, beschermd de maagwand, is goed voor een normale maagfunctie, en heeft een maagversterkende invloed wat een heel groot voordeel is (zie te tekst hierboven). Daarnaast is het voedingssupplement Mastic Horse treatment geheel dopingvrij en veel voordeliger dan de reguliere medicatie. De juiste dosering van de Mastic Horse en hoe toe te dienen kunt u lezen op de bladzijde: Dosering Mastic Horse Treatment paard (Door EU wetgeving mogen wij verder geen informatie verstrekking mbt de werking van mastic horse op de gezondheid van de maag uw paard). 

In onze Osteopathie praktijk voor paarden gebruiken en adviseren wij al jaren de Mastic Horse. Onze ervaringen zijn zeer positief en het kan gewoon met het normale voer gegeven worden waardoor zelfs de meest moeilijke eters het opeten. De Mastic horse is bij onze praktijk te verkrijgen. Het kan verstuurd worden, afgehaald worden na telefonische afspraak of gekocht worden als we bij u zijn voor de behandeling van uw paard.

Als Osteopathie praktijk adviseren wij er voor te zorgen dat uw paard 24 uur per dag de beschikking heeft over goed ruwvoer. Mocht dat niet kunnen door bv een wedstrijd oid geeft u dan in de ochtend een klein beetje Mastic aan uw paard. Zodoende is de maag van uw paard die dag beschermd en kan een teveel aan maagzuur geen problemen geven. Dit geldt tevens als uw paard een stressvolle dag voor de boeg heeft. Bv een bezoek van de paardentandarts, een wedstrijd enz enz

Hoe test je of je paard een maagzweer heeft?

Lees hier meer over op onze pagina: “Test onderzoek maagzweer paard

 

Meer weten over de dosering van de Mastic Horse Treatment?: Dosering Mastic Horse Treatment paard

Wilt u meer weten over onze unieke Osteopathie behandelwijze voor uw paard? Kijkt u dan verder op de volgende pagina: De Osteopaat voor uw paarden

Als u een afspraak wilt maken voor de behandeling van uw paard, neemt u dan Contact met ons op. 

Afspraak maken
Contact opnemen
06-37009839

Heistek manuele- en hersteltherapie
Mussel a Kanaal Oostzijde 9
9584 TD Mussel (Groningen)
info@heistek-mht.nl
Osteopaat voor paarden
Mastic Horse Treatment