• Ook afspraak 's avonds en in het weekend mogelijk
  • Unieke behandelwijze

Test onderzoek maagzweer paard

Er zijn 3 mogelijkheden om te achterhalen of uw paard een maagzweer heeft. De eerste optie is de maag te laten onderzoeken door een dierenarts mbv een camera (endoscopie). Nadeel hiervan is dat het paard gesedeerd dient te worden (wat niet zonder risico is) en dat de camera niet in elke hoek vd maag kan komen. Maw 100% uitsluitsel geeft het niet. Een andere optie is het laten onderzoeken van mest op aanwezigheid van rode bloedcellen. Indien die aanwezig zijn gaat men er van uit dat er maagzweren zijn. De vraag is of er geen andere oorzaak kan zijn zoals een poliep in de darmen.

Een andere manier die wij, in onze osteopathie praktijk voor paarden, al jaren succesvol gebruiken is het testen van de acupunctuur punten van de maag van uw paard. Wanneer er spanning in de maag is door pijn (maagzweren) zullen de acupunctuur punten (deels) geactiveerd zijn. Het paard zal duidelijk laten zien, na het aanraken van die acupunctuur punten, dat die dat niet fijn vindt. Als verduidelijking zullen we onderaan een filmpje laten zien hoe die test in zijn werk gaat uitgevoerd door een dierenarts.

Waarschuwing!

Doe de op de film voorgedane test niet zelf en trek er ook geen conclusies uit. Ten eerste kunnen de acupunctuur punten ook “geactiveerd” zijn door een blokkade elders in het lichaam. Maw de test is alleen “zuiver” wanneer u zeker weet dat er geen andere blokkades zijn bij uw paard die voor spanningen zorgen in de acupunctuur punten. Ons advies is dan ook eerst uw paard door ons te laten onderzoeken op eventueel aanwezige blokkades. Nadat de mogelijk aanwezige blokkades door ons zijn verholpen is het juiste moment aangebroken om de test voor de maagzweer bij uw paard te doen.

Paarden kunnen zeer agressief reageren wanneer u de acupunctuur punten voor de maag test. Dit brengt risico's met zich mee. Laat het testen dus aan een ervaren professional over. Wilt u zeker weten of uw paard geen maagzweer heeft dan kunnen wij u tevens verder helpen. Tijdens onze, voor Nederland unieke behandelwijze voor paarden, zorgen wij dat wij uw paard geheel blokkade vrij maken waarna wij na afloop van de osteopathie behandeling uw paard zullen testen op een maagzweer. Indien uw paard een maagzweer heeft zullen wij u verder adviseren hoe dan te handelen.

Video test maagzweer paardenarts

Hieronder vindt u de video voor het testen van de maagzweer bij een paard.

 

 

Meer informatie over maagzweren bij paarden vindt u op de pagina: Mastic Horse Treatment voor maagzweren bij paarden

Wilt u meer weten over onze unieke Osteopathie behandelwijze voor uw paard? Kijkt u dan verder op de volgende pagina: De Osteopaat voor uw paarden

Als u een afspraak wilt maken voor de behandeling van uw paard neemt u dan Contact met ons op.

Afspraak maken
Contact opnemen
06-37009839

Heistek manuele- en hersteltherapie
Mussel a Kanaal Oostzijde 9
9584 TD Mussel (Groningen)
info@heistek-mht.nl
Osteopaat voor paarden
Mastic Horse Treatment