• Ook afspraak 's avonds en in het weekend mogelijk
  • Unieke behandelwijzen

Paddock paradise voedselbos voorbeelden

Het mooie van het maken van een paddock paradise is dat je er helemaal je eigen ideeën op los kan laten. Toch kan het wel eens moeilijk zijn om voldoende inspiratie te vinden. Daarom hebben we hier onder een aantal voorbeelden gegeven van onze paddock paradise. Wie weet heb je er iets aan.

Een aantal belangrijke regels bij het maken van een paddock paradise

  • Zorg dat de paden minimaal 4 meter breed zijn. Dat geeft de paarden voldoende ruimte en kans om in paniek situaties weg te komen.
  • Ook is het raadzaam om bochten dusdanig te maken dat je er doorheen kan met een mini trekker of kleine shovel. Ook al heb je die nog niet, wellicht komt die in de toekomst wel. Dan is het belangrijk om daar nu alvast rekening mee te houden. Als de bomen en planten eenmaal gepland zijn is het zonde om ze na een paar jaar weer weg te moeten halen omdat de bochten eventueel te krap zijn om door heen te rijden.
  • Zorg dat minimaal 1 voederplaats verhard is zodat de paarden ook in de winter droog kunnen staan met de hoeven. Verharden kan met paddockroosters, klinkers etc.
  • Zorg dat de waterbak en voederplaat(sen) zover als mogelijk van elkaar verwijderd zijn. Op die manier activeer je de paarden om meer te bewegen.

Voorbeelden paddock paradise

Wij hebben een grote waterbak neergezet alwaar het regenwater van de kapschuur in terecht komt. Hierdoor hebben we het jaar rond water voor de paarden en wordt het water bij een grote regenbui mooi ververst.

Waterbak paarden

Omdat ons terrein al een aantal volwassen bomen telde hebben we daar dankbaar gebruik van gemaakt. We zien dat de paarden tijdens felle zon en/of regenbuien gaan schuilen onder de volwassen bomen.

Natuurlijke schuilplaats paarden

Wees niet te bang voor bomen die er al staan. Paarden zijn heel goed in staat om ze te ontwijken. Ook in volle galop. Het lijkt er soms zelfs op dat ze het leuk vinden om snel tussen de bomen door te rennen. Daarnaast worden de volwassen bomen ook gebruikt om tegenaan te schuren als ze jeuk hebben of als schuilplaats tegen zon, regen of dazen.

Paddock paradise paarden

Paddock paradise paarden

Ook hebben we een heuvel gemaakt in onze paddock paradise. Er wordt heel veel gebruik van gemaakt. Zowel om te grazen maar ook om er te staan rusten. De zijkant van de heuvel hebben we beplant met vlierbessen. De geur van de vlierbes weert vliegen. Wellicht is dat ook een rede waarom ze vaak op de berg te vinden zijn.

Heuvel paddock paradise

We hadden nog een paar oude bielzen en een trekkerband liggen. Die hebben we op verschillende plekken neer gelegd op de track. Een mooie vorm van passieve fysio voor paarden.

Passieve fysio paarden

In de loop van de tijd zullen we deze pagina en de andere pagina's over onze paddock paradise voedselbos voor paarden regelmatig updaten. Hou onze site dus in de gaten. Meer over een paarden paddock paradise vind je op de pagina: Paddock paradise en voedselbos voor paarden

 

Afspraak maken
Contact opnemen
06-37009839

Heistek manuele- en hersteltherapie
Mussel a Kanaal Oostzijde 9
9584 TD Mussel (Groningen)
info@heistek-mht.nl
Ronald Heistek osteopaat chiropractor paarden