• Ook afspraak 's avonds en in het weekend mogelijk
  • Unieke behandelwijzen

Vliegenspray paarden

Vliegenspray voor paarden - Effectieve bescherming tegen vervelende insecten

Als paardeneigenaar weet je als geen ander hoe vervelend het kan zijn voor je trouwe viervoeter om constant lastiggevallen te worden door vliegen en andere insecten. Gelukkig is er een oplossing: Prob Deo vliegenspray voor paarden

Waar moet je op letten bij het kiezen van de juiste vliegenspray?

Met talloze opties op de markt kan het vinden van de beste vliegenspray voor je paard een uitdaging zijn. We helpen je op weg door de belangrijkste factoren te bespreken waar je op moet letten bij het kiezen van een effectieve en veilige vliegenspray. Van de werkzame stoffen tot de toepassingsmethode.

Beste anti-vliegenspray voor paarden - Prob Deo

Ons topproduct, "Prob Deo," heeft bewezen een van de meest effectieve anti-vliegensprays voor paarden te zijn. Verderop deze pagina schrijven we waarom Prob Deo zich onderscheidt van andere vliegensprays op de markt. Met zijn krachtige formule biedt Prob Deo langdurige bescherming tegen vliegen, muggen en andere hinderlijke insecten.

Vliegendeken en vliegenuitrijdeken - Een extra beschermingslaag

Naast vliegenspray kunnen vliegendekens en vliegenuitrijdekens een waardevolle aanvulling zijn om je paard te beschermen tegen insectenbeten en ongemak. Hou er wel rekening mee dat dekens kunnen gaan schuren met alle gevolgen van dien. Zeker als het regent danwel als het erg warm is, is de kans op schuurplekken groot. Check uw paard daarom elke dag als die een vliegendeken om heeft of er geen schuurplekken ontstaan. 

Tips voor het gebruik van vliegenspray

Het juiste gebruik van Prob Deo vliegenspray is essentieel om maximale bescherming te bieden aan je paard. Maar hoe breng je vliegenspray nu het best aan op je paard voor maximale effectiviteit en comfort? Hieronder delen we essentiële tips voor een optimale toepassing.

  • Reinig je paard: Voordat je vliegenspray aanbrengt, is het belangrijk om je paard goed te wassen. Verwijder vuil, zweet en opgedroogde modder. Een schoon paard zorgt ervoor dat de vliegenspray beter hecht en de werkzame stoffen effectiever hun werk kunnen doen. Daarnaast trekt zweet ook insecten aan. De beste shampoo om uw paard te wassen is Prob Shampoo. Deze shampoo zorgt er, naast een sterk reinigend effect, voor dat de geur van uw paard veranderd waardoor plaaginsecten uw paard minder goed kunnen vinden. Herhaal dit eens in de 1-2 weken.
  • Bescherm gevoelige gebieden: Houd er rekening mee dat sommige delen van het paardenlichaam gevoeliger zijn dan andere. Vermijd het aanbrengen van vliegenspray op/in de ogen, neusgaten, mond en open wonden. Gebruik een doek of spons, die je bevochtigd met de Prob Deo, om het hoofd in de smeren.
  • Spray op een afstand op het paard: Houd afstand tussen de sprayflacon en het paard om te voorkomen dat de spray te geconcentreerd op één plek terechtkomt. Meestal wordt een afstand van ongeveer 30 centimeter aanbevolen. Hierdoor wordt de vloeistof gelijkmatiger verdeeld over het lichaam van je paard.
  • Vermijd het zadelgebied: Als je van plan bent om direct na het aanbrengen van vliegenspray te gaan rijden, vermijd dan het zadelgebied. De spray kan de wrijving tussen het zadel en de vacht verminderen, wat kan leiden tot irritatie van de huid. Breng de vliegenspray aan op de rest van het lichaam en wacht even voordat je het zadel op doet.
  • Herhaal indien nodig: De effectiviteit van vliegenspray kan variëren, afhankelijk van de omgeving, activiteit en zweetproductie van je paard. Als je merkt dat de vliegen terugkeren, breng de spray dan opnieuw aan.
  • Wanneer de geur van het paard veranderd zullen plaaginsecten (vliegen, dazen maar ook teken) uw paard minder makkelijk kunnen vinden danwel "niet lekker" meer vinden. Om dit resultaat zsm te bereiken is de beste oplossing om uw paard eens in de 1-2 weken te wassen met Prob Shampoo, uw paard naar behoefte in te sprayen met Prob Deo en de manen en staart in te druppelen met Prob Olja. De Prob Olja is jeuk remmend en daarom ook uitermate geschikt voor paarden die last hebben van knutten en daarom hun staart en manen schuren (zomereczeem).

Verdere informatie over de werking van de Prob produkten, alsmede handleidingen hoe ze te gebruiken kunt u op Prob produktpagina's vinden. 

Vliegen bij paarden - Hoe ze te verminderen?

Naast vliegenspray zijn er nog andere maatregelen die je kunt nemen om de overlast van vliegen bij je paard te verminderen. Zorg dat de leefomgeving van de paarden zo schoon mogelijk gehouden wordt. Mest of afval trekt veel vliegen aan. Daarnaast zijn bedompte vochtige stallen ook een bron van vliegen. Frisse stallen met verse lucht hebben doorgaans minder last van vliegen.

Geef vogels die graag vliegen eten, zoals zwaluwen, de ruimte om in de nabijheid van de paarden te nestelen. Een gratis maar heel effectief hulpmiddel om vliegen bij uw paarden weg te houden.

De samenstelling van vliegenspray - Wat zit erin?

Het is essentieel om te weten welke ingrediënten in de vliegenspray zitten om ervoor te zorgen dat ze veilig zijn voor je paard en de omgeving. Helaas bevatten veel vliegensprays chemische ingredienten. Dat kan niet alleen schadelijk zijn voor het paard, de eigenaar maar ook het milieu. Prob Deo is een uitstekende keuze vanwege zijn natuurlijke en effectieve samenstelling. Prob Deo bestaat oa uit Dennenteer en citroengras. 100% natuurlijk en veilig waardoor het ook te gebruiken is bij drachtige dieren en jonge dieren zoals veulens.

Conclusie gebruik vliegenspray

Zorg er voor dat je een vliegenspray gebruikt met veilige ingredienten voor het paard als u zelf. Hoe beter u er in slaagt de geur van uw paard te veranderen hoe minder last van vliegen uw paard zal hebben. Zorg er daarnaast voor dat de leefomgeving van uw paard zo onaantrekkelijk mogelijk genaakt wordt voor vliegen. 

Wil je je paard zsm beschermen tegen overlast van vliegen neem dan een kijkje in onze webshop waar u de anti vliegen producten voor uw paard direct kan kopen.

 

 

 

Afspraak maken
Contact opnemen
06-37009839

Heistek manuele- en hersteltherapie
Mussel a Kanaal Oostzijde 9
9584 TD Mussel (Groningen)
info@heistek-mht.nl
Prob Deo vliegenspray
anti vliegen pakket paard