• Ook afspraak 's avonds en in het weekend mogelijk
  • Unieke behandelwijzen

Shin splints

Shin Splints worden meestal veroorzaakt door overbelasting van de spieren en pezen in het onderbeen. Het wordt doorgaans als zeer pijnlijk ervaren. De blessure komt vaak voor bij hardlopers. Met een gerichte behandeling van Shin Splints kunnen de problemen snel opgelost zijn. Daarnaast is het aan te bevelen naast de behandelingen te blijven bewegen op geleide van de pijn. Dit zal het herstel zeer ten goede komen.

Een waarschuwing is wel op zijn plaats. De diagnose Shin Splints is niet makkelijk te stellen. Er zijn veel symptonen van Shin Splints die overeen komen met (ernstige) andere lichamelijke afwijkingen zoals bv het compartimentssyndroom of een stressfractuur. Het herkennen van de juiste oorzaak van uw klachten hoort in dit geval bij een (specialistische) arts thuis. Derhalve gaan we hier ook niet verder in op andere mogelijke oorzaken van de onderbeen klachten.

Gezien het bovenstaande is ons dringende advies om uw onderbeen blessure altijd te laten onderzoeken door een arts. Als de diagnose Shin Splints gesteld is, door een arts, kunnen wij u daar goed voor behandelen. Hoe eerder de behandeling start hoe sneller u van uw klachten af bent! 

Meer informatie over onze unieke behandelmethodes vindt u op de pagina Manuele behandeling. Ook kunt u voor vragen persoonlijk contact met ons opnemen of direct een afspraak maken!

 

 

 

Afspraak maken
Contact opnemen
06-37009839

Heistek manuele- en hersteltherapie
Mussel a Kanaal Oostzijde 9
9584 TD Mussel (Groningen)
info@heistek-mht.nl
Shin Splints