• Ook afspraak 's avonds en in het weekend mogelijk
  • Unieke behandelwijzen

Behandeling Klapvoet

Een klapvoet is een vervelende lichamelijke klacht. Mensen die een klapvoet hebben, hebben moeite met het heffen van de voet en/of tenen. Hierdoor sleept de voet vaak met het lopen over de grond wat bv de kans op vallen versterkt.

Oorzaak klapvoet

De oorzaak van het ontstaan van een klapvoet kan zeer divers zijn. Meer over het ontstaan van de klapvoet leest u op de pagina Klapvoet oorzaak.

Unieke behandelmethode van uw klapvoet

Zoals omschreven op de pagina Klapvoet oorzaak zijn de oorzaken van het ontstaan van de klapvoet divers. Dat betekent dat de behandeling van de klapvoet daar ook op wordt aangepast. Wanneer de klapvoet wordt veroorzaak door een beknelling van de nervus peroneus is het zaak om te achterhalen hoe de zenuw daar bekneld kan raken. Te denken valt bv aan veel knielen (stratenmaker). Als die oorzaak gevonden is kan gekeken worden of de beknelde en mogelijk beschadigde zenuwen in het onderbeen weer vrij gemaakt kunnen worden. We proberen met manuele technieken de structuren in het been te ontspannen waardoor de zenuwen meer ruimte krijgen en weer normaal kunnen gaan functioneren.

Het gebeurt niet zelden dat er geen aanwijsbare oorzaak gevonden wordt voor de ontstane klachten. Onze ervaring is dat de oorzaak van de klapvoet dan vaak in de regio van de onderrug gevonden kan worden. Tijdens onze behandeling doen wij verschillende onderzoeken en testen om te kijken of het probleem mogelijk uit dat gebied komt. Daarna zullen we het hele gebied rond de onderrug behandelen waarbij wij verschillende, veilige en unieke behandelmethodes gebruiken om eventueel beknelde zenuwen weer vrij te leggen.

Wanneer de zenuwen vrij zijn komen te liggen kan het lichaam de zenuwen gaan herstellen met als doel dat ze weer normaal gaan functioneren.

Trainen van de zenuwen

Als het gelukt is om de betrokken zenuwen weer vrij te krijgen is het zaak dat de zenuwen de signalen weer goed door gaan geven. Dit is te trainen met bepaalde specifieke door ons ontwikkelde oefeningen. Na onze behandel zullen we u de oefeningen uitleggen zodat u die thuis verder kunt oppakken. Deze oefeningen kosten slechts enkele minuten per dag en zijn niet zwaar.

Voordelen van onze behandelmethode

Onze unieke behandelmethode werkt heel snel. Maw wanneer na 1-2 behandelingen geen groot positief effect waarneembaar is heeft verder behandelen geen zin. Slaat het wel aan dan zijn doorgaans 1-3 behandelingen totaal voldoende. Onze ervaring is dat helaas niet iedereen volledig hersteld van een klapvoet. Echter wanneer onze behandeling aanslaat herstellen de meeste mensen 80-100%.  

Artikelen over de klapvoet:

Wat is een klapvoet

Begin van een klapvoet

Klapvoet oorzaak

Voetheffersparese

Klapvoet hernia L5

Leven met een klapvoet

Voor het maken van een behandelafspraak kunt u contact met ons opnemen danwel ons afspraken formulier invullen.

Afspraak maken
Contact opnemen
06-37009839

Heistek manuele- en hersteltherapie
Mussel a Kanaal Oostzijde 9
9584 TD Mussel (Groningen)
info@heistek-mht.nl
Ronald Heistek Manueel therapeut