• Ook afspraak 's avonds en in het weekend mogelijk
  • Unieke behandelwijzen

Tips lage rugpijn (bij Zwangerschap)

Enkele goed bruikbare tips om (de door de zwangerschap ontstane) lage rugpijn te verminderen zijn:

  • Warmte zorgt voor ontspanning en afname van pijn. Indien u een bad heeft kan het regelmatig nemen van een warm bad de pijnklachten flink helpen te verminderen. Indien er geen bad voor handen is kan bv een kruik, hittepitkussen of infrarood lamp (als je zwanger bent geen gebruik maken van een infrarood lamp!!) ook uitkomst brengen.
  • Blijf zoveel mogelijk bewegen. Door te bewegen stimuleert u de doorbloeding van de spieren waardoor de afvalstoffen in uw spieren sneller afgevoerd zullen worden en de gewrichten soepel blijven. Dit zorgt dan weer voor een betere conditie van de spieren en een afname van de pijn.
  • Probeer, als u moet bukken, goed door uw knieen te gaan en niet te tillen vanuit uw rug. Uw knieën zijn veel sterker dan uw rug.
  • Als u langere tijd zit is het verstandig regelmatig van zit positie te veranderen en nog beter is regelmatig een stukje te lopen om de bloeddoorstroming weer op gang te brengen.
  • Drink voldoende vocht zodat het lichaam de afvalstoffen zsm kan afvoeren.

Voor meer informatie (verschillende oorzaken) over lage rugpijn bij zwangerschap: Lage rugpijn bij zwangerschap.

Mochten bovenstaande tips niet genoeg werken dan kunt u een afspraak maken om uw lage rugpijn klachten te laten behandelen waardoor ze droogaans snel zullen verminderen.

Meer informatie over onze snelle en unieke behandelwije van lage rugpijn vindt u op de pagina: Behandeling lage rugpijn.

Voor vragen kunt u ook contact met ons opnemen.

Afspraak maken
Contact opnemen
06-37009839

Heistek manuele- en hersteltherapie
Mussel a Kanaal Oostzijde 9
9584 TD Mussel (Groningen)
info@heistek-mht.nl