• Ook afspraak 's avonds en in het weekend mogelijk
  • Unieke behandelwijzen

Tennisarm Behandelen

Hoe ziet de behandeling eruit van uw Tennisarm - Tenniselleboog (Wat is een Tennisarm?) en wat maakt onze behandelwijze zo uniek in Nederland?

Allereerst zullen wij bij uw eerste bezoek uw arm deskundig onderzoeken en proberen we met gerichte vragen de oorzaak van uw Tennisarm te achterhalen. Het is van groot belang die te vinden om herhaling in de toekomst te voorkomen. Deze intake kost slechts enkele minuten en daarna gaan we direct, bij de eerste afspraak, starten met het behandelen van uw Tennisarm Tenniselleboog. 

Welke factoren spelen oa een rol in de Tennisarm behandeling?:

1. Is er sprake van een bewegingsbeperking in de elleboog en mogelijk aanwezige verdikkingen?
2. Zijn er bijkomende schouder en nekklachten?
3. Hoe is de staat van de te behandelen spieren, pezen, kapsels en gewrichten?
4. Heeft de patiënt bv al een operatie aan de Tennisarm gehad of mogelijk injecties?

De basis van het behandelen van een Tennisarm Tenniselleboog is de spanning in de aangedane pezen en spieren zo snel mogelijk te verlagen en in een dusdanige staat terug te brengen zodat ze weer normaal en pijnloos gaan functioneren. Oftewel we pakken de oorzaak van het ontstaan van uw Tennisarm aan. De pijnlijke elleboog is doorgaans het gevolg van overbelasting van spieren in uw onderarm.

De behandeling zelf is bij elke patiënt anders en afgestemd op de omstandigheden waarin de Tennisarm - Tenniselleboog zich presenteert. Ieder mens is immers verschillend en regelmatig moeten we vindingrijk zijn om de patiënt van zijn Tennisarm af te helpen.

Naast onze manuele behandeling van uw Tennisarm geven wij onze patiënten ook adviezen en een simpele kort durende rekoefening mee voor thuis. Deze rekoefening helpt de pees en spierkwaliteit enorm te verbeteren wat een vlot resultaat in de hand werkt.

Waarin verschilt onze behandeling, van uw Tennisarm, t.o.v. van andere (fysio)therapeuten?

De door ons ontwikkelde behandelmethode van uw Tennisarm (methode "Heistek") wijkt sterk af van de doorsnee voorgeschreven fysiotherapie behandeling en is uniek in Nederland (lees meer over hoe onze unieke werkwijze tot stand gekomen is in het hoofdstuk "over ons"). Daar wij als praktijk de oorzaak van uw tennisarm aanpakken is het slagingspercentage heel hoog. Veelal zien we om ons heen dat therapeuten zich tijdens de behandeling vrijwel alleen met de pijnlijke elleboog bezig houden (gevolg) terwijl de oorzaak van de Tennisarm  vergeten wordt. Hierdoor zijn de meeste behandelingen derhalve niet effectief genoeg.

De bij de Tennisarm behandeling gebruikte specialistische technieken dringen diep door in de weefsels. Die technieken zijn niet door iedereen te gebruiken. Ze vragen veel kennis van de anatomie maar vooral veel opgedane ervaring in de behandeling van de Tennisarm. Doorgaans zijn 3-4 behandelingen voldoende (in dik 95% van de door ons behandelde tennisarmen). In uitzonderlijke gevallen zijn meer behandelingen nodig. 

In onze praktijk behandelen wij heel veel patiënten met Tennisarm klachten. Wat wij in een week aan Tennisarmen behandelen krijgt een niet gespecialiseerde therapeut gemiddeld in een jaar tijd in zijn praktijk. Derhalve hebben we veel ervaring met het behandelen van deze vervelende en pijnlijke kwaal. Daar komt bij dat bij ons in de praktijk de oorzaak van uw Tennisarm wordt verholpen en we niet aan symptoombestrijding doen. 

Om zo snel mogelijk van uw Tennisarm te genezen geven wij u een oefening mee die u thuis kunt doen. Op de pagina Tennisarm oefeningen vindt u er een duidelijke uitleg over inclusief video's.

Als u gelijk een afspraak wilt maken om zsm van uw Tennisarm af te komen kunt op de pagina afspraak maken terecht.

Afspraak maken
Contact opnemen
06-37009839

Heistek manuele- en hersteltherapie
Mussel a Kanaal Oostzijde 9
9584 TD Mussel (Groningen)
info@heistek-mht.nl
Tennisarm behandeling
Tennisarm behandeling