• Ook afspraak 's avonds en in het weekend mogelijk
  • Unieke behandelwijzen

Tennisarm

WAT IS EEN TENNISARM?

Wat is een tennisarm (ook wel tenniselleboog of epicondylitis lateralis humeri genoemd)? Het betreft hier pijnlijke peesaanhechtingen, van de spieren, van de gemeenschappelijke vinger- en polsextensoren (de spieren die er voor zorgen dat u uw handrug en vingers omhoog kunt bewegen in de richting van de elleboog). De pijn wordt gevoeld aan de buitenzijde van de elleboog te hoogte van de buitenste epicondyl van de elleboog. Oftewel de knobbel die u aan de buitenzijde van uw elleboog voelt.

De pees aanhechtingen kunnen ontstoken zijn (tendinitis). Echter, dit komt alleen voor in de acute ontstaan fase van de tennisarm (circa de eerste 4 dagen na het ontstaan van de pijn aan de elleboog). Daarna gaat de tendinitis over in een tendinose. Een tendinose is een achteruitgang (degeneratie) van de kwaliteit van de desbetreffende pezen met alle gevolgen van dien.

De peesproblemen ontstaan langzaam en komen door een te hoge basisspanning in de aanwezige spieren waardoor een langdurige en continue trek op de pezen ontstaat. Pezen zijn hier niet tegen bestand waardoor de pezen op den duur problemen gaan geven met als gevolg een Tennisarm – Tenniselleboog. Dit proces kan jaren duren eer de daadwerkelijke Tennisarm de kop op steekt.

Een Tennisarm gaat zelden vanzelf over. U zo snel mogelijk gericht laten behandelen is ons advies. Hoe langer u er mee doorloopt des meer tijd zal het genezingsproces uiteindelijk in beslag nemen.

Er is een simpele test om er achter te komen of u een Tennisarm heeft. Lees verder op de pagina Tennisarm test.

Benieuwd hoe wij uw Tennisarm binnen enkele behandelingen kunnen genezen? Lees verder over onze behandeling van de Tennisarm.

Als u meer wilt weten over de Tennisarm kunt u verder lezen in de artikelen over de Tennisarm of over de symptomen van een Tennisarm.

Afspraak maken
Contact opnemen
06-37009839

Heistek manuele- en hersteltherapie
Mussel a Kanaal Oostzijde 9
9584 TD Mussel (Groningen)
info@heistek-mht.nl
Wat is een Tennisarm?
Wat is een Tennisarm