• Ook afspraak 's avonds en in het weekend mogelijk
  • Unieke behandelwijzen

Cortisonen injectie Tennisarm

Wanneer mensen met hun Tennisarm naar een (huis)arts toe gaan wordt helaas maar al te vaak besloten tot het plaatsen van 1 of meerdere cortisonen injecties in de pijnlijke Tennisarm. Zelden lijdt zo een cortisonen injectie tot het gewenste resultaat. Sterker nog: In veel gevallen verergeren de klachten zelfs steeds meer. Hoe kan dat en wat is wel de manier om uw Tennisarm snel te genezen?

De uitleg wat een Tennisarm is kunt u lezen in het hoofdstuk: Tennisarm Behandeling  Daarin kunt u lezen dat er eigenlijk altijd sprake is van een Tendinose (achteruitgang van de peeskwaliteit) in plaats van een Tendinitis (ontsteking) in uw elleboog. Dat gegeven is heel belangrijk bij de keus voor het eventueel laten plaatsen van een Cortisonen injectie.

Wat is een Cortisonen injectie?

Bij de injectie wordt er in de pijnlijke elleboog een vloeistof ingespoten met een injectie naald. Deze vloeistof bestaat uit Cortisonen (ontstekingsremmer) en een pijnstiller.

De pijnstiller is het eerste gevaar van de injectie. Die pijnstiller zorgt er voor dat het lichaam niet meer in staat is een pijnsignaal af te geven wanneer u uw Tennisarm te zwaar belast. Het gevaar is dus dat u uw Tennisarm zeer snel nog meer zal gaan overbelasten met alle gevolgen van dien. Overbelasting is nooit goed en altijd de oorzaak van een Tennisarm.

Daarnaast de Cortisonen zelf. (Huis)artsen wordt geleerd dat ze nooit meer dan 3 cortisonen injecties mogen zetten omdat de pees dan onherstelbare schade zal oplopen. Dat gegeven zegt al genoeg. Zo onschuldig is die injectie dus niet.

Uit meerdere onderzoeken is gebleken dat de Cortisonen de opbouw van uw pezen ernstig verstoren. Het gevolg is dat uw pees hoe dan ook verzwakt door de injectie(s).

Daarnaast is er (afgezien van de acute ontstaan fase van uw Tennisarm. De circa eerste 4 dagen) geen sprake van een ontsteking (Tendinitis) maar een achteruitgang in de peeskwaliteit (Tendinose-degeneratie). Dit is wederom een rede om geen cortisonen injectie te laten zetten. Daar er geen sprake is van een ontsteking heeft een cortisonen injectie (ontstekingsremmer) totaal geen nut. Er is echter wel sprake van een achteruitgang van de peeskwaliteit (degeneratie). Helaas zorgen de cortisonen er voor dat de peeskwaliteit nog verder achteruit gaat.

Maw: Het plaatsen van een cortisonen injectie is een achterhaalde methode die meer schade aanricht dan goed doet.

Mocht u ooit cortisonen injecties hebben laten zetten dan is de kans groot op chronisch geïrriteerde aanhechtingen in uw elleboog. Dit komt dan niet zo zeer door de Tennisarm zelf maar wel door de geplaatste cortisonen injecties. Vaak zie je dan ook dat er vocht in de elleboog komt en de elleboog stijf geworden is. Allemaal een gevolg van de ontstane chronische irritatie.

Als laatste en zeer belangrijk. Een Tennisarm ontstaat door overbelasting van de betrokken spieren (Oorzaak) met als gevolg de Tendinose van de pezen (Gevolg). Maw: de injectie wordt gezet in de pezen. Oftwel het gevolg. De oorzaak: de overbelaste spieren, worden hierbij niet aangepakt. Wanneer de oorzaak niet wordt aangepakt, en men zich alleen richt op het gevolg, dan zal de Tennisarm dus nooit genezen. Andersom wel. Pak je de oorzaak aan, dan zal het gevolg (de Tennisarm) vanzelf genezen.

De oplossing voor uw Tennisarm:

In onze praktijk hebben we een unieke methode ontwikkeld waardoor wij mensen met een Tennisarm er in gem. 3-4 behandelingen vanaf helpen. Meer over onze Tennisarm behandeling kunt u lezen op de pagina: Behandeling Tennisarm. Mocht u in het verleden 1 of meerdere cortisonen injecties hebben gehad, in uw Tennisarm, dan nog kunnen wij u in de meeste gevallen van uw Tennisarm afhelpen. Tijdens het eerste consult zal daar uitgebreid op in gegaan worden.

Maakt u zsm een afspraak voor uw behandeling. Hoe langer u doorloopt met uw Tennisarm des te langer zal het genezingsproces duren.

Op de pagina Tarieven leest u meer over de kosten van onze unieke behandeling.

Afspraak maken
Contact opnemen
06-37009839

Heistek manuele- en hersteltherapie
Mussel a Kanaal Oostzijde 9
9584 TD Mussel (Groningen)
info@heistek-mht.nl