• Ook afspraak 's avonds en in het weekend mogelijk
  • Unieke behandelwijzen

Dry Needling bij een Tennisarm

Regelmatig laten mensen hun Tennisarm behandelen door een fysiotherapeut met dry needling. Helaas blijkt dat vaak niet afdoende te werken en komen mensen niet van hun Tennisarm af met dry needling. Waardoor komt dat en wat zijn betere alternatieven?

In het artikel “Wat is een Tennisarm?” heeft kunnen u lezen hoe de Tennisarm ontstaat. Om de aangedane spieren weer te laten herstellen is het oa noodzakelijk om de zogenaamde triggerpoints in de spieren aan te pakken. Dit kan dmv verschillende therapieën. Te denken valt aan bepaalde vormen van triggerpoint massage en dry needling.

Wat is een triggerpoint?

Een triggerpoint is in feite een kleine beschadiging in de spier die niet goed herstelt is, met als gevolg dat dat stukje spier verkleefd/verkrampt aan elkaar zit. Door die kleine verkleving/verkramping kan de spier op dat stukje niet goed meer functioneren. Het gevolg is dat de spiervezels daarom heen meer belast zullen worden. Immers: zij moeten meer werk leveren omdat de spiervezels, die tot een triggerpint verwoorden zijn, niet goed meer functioneren. Daardoor raken die spiervezels uiteindelijk ook overbelast en worden op den duur dan ook een triggerpoint. Dit proces blijft zich herhalen totdat vrijwel de gehele spier pijnlijk, stijf en verkrampt is. Oftewel de bekende vicieuze cirkel.

Bij dry needling wordt er een klein naaldje in een triggerpoint gestoken. Het lichaam reageert daar op door de triggerpoint te laten ontspannen waarna het triggerpoint verdwijnt en de spiervezel geneest. Op deze manier dient elk triggerpoint apart aangeprikt te worden.Hierin zit dan direct het probleem. In een spier kunnen wel een paar 100 triggerpoints zitten. In een doorsnee triggerpoint behandeling kunnen (ivm de tijdsduur van het consult) vaak maar 10 a 15 triggerpoints worden behandeld.

Dat betekent dat het overgrote deel van de triggerpoints er nog zit na een behandeling. De nog aanwezige triggerpoints zorgen ervoor dat de andere nog gezonde of door dry needling net herstelde spiervezels hun werk moeten overnemen. De kans dat die spiervezels tussen de behandelingen door weer beschadigen en dus weer in een triggerpoint veranderen is heel groot. De vicieuze cirkel is dan weer rond.

Dit is dan ook de grootste rede dat dry needling meestal niet werkt bij een tennisarm. De behandeltijd van een consult is te kort om alle spieren met daarin de ontelbare triggerpoints ineens te behandelen. En al zou iemand er voor kiezen om uren lang op de behandeltafel te gaan liggen, om te worden behandeld met dry needling, dan is het financieel niet op te brengen.

Daarnaast is dry needling nooit een op zichzelf staande behandelmethode maar altijd een onderdeel van. 

Hoe helpen wij u in gem. 3-4 behandelingen van uw Tennisarm af?

Omdat het essentieel is dat alle verklevingen/triggerpoints zsm uit uw spieren verdwijnen hebben wij een unieke manuele behandel methode ontwikkeld. Bij die methode behandelen wij, elke behandeling weer, alle triggerpoints in de betrokken spieren en niet een paar. Daardoor zijn wij in staat de vicieuze cirkel snel te doorbreken en waardoor u doorgaans vlot van uw Tennisarm af.

Meer over onze manuele behandeling van uw Tennisarm vindt u op de pagina: Manuele behandeling Tennisarm

Informatie over onze Tarieven.

Ook kunt u gelijk een Afspraak maken om zsm van uw tennisarm af te komen.

Afspraak maken
Contact opnemen
06-37009839

Heistek manuele- en hersteltherapie
Mussel a Kanaal Oostzijde 9
9584 TD Mussel (Groningen)
info@heistek-mht.nl