• Ook afspraak 's avonds en in het weekend mogelijk
  • Unieke behandelwijzen

GPS behandeling tennisarm

Een van de nieuwste methodes om een Tennisarm - Tenniselleboog te behandelen is de GPS methode. Is een GPS behandeling eventueel de uitkomst voor u?

Wat is een GPS behandeling? In een GPS behandeling wordt er bloed van u afgenomen. Daarna gaat uw bloed in een centrifuge waardoor de bloedplaatjes afgescheiden worden. Deze bloedplaatjes worden daarna in de pijnlijke pees gespoten van uw Tennisarm.

Hier zitten verschillende grote nadelen aan. Er wordt door de verschillende aanbieders van de GPS behandeling vrijwel constant over een peesontsteking gesproken. Echter, bij een Tennisarm - Tenniselleboog is geen sprake van een ontsteking. De pees bij een Tennisarm is niet ontstoken (tendinitus) maar de structuur van de pees is aangetast (Tendinose). En dat is een wezenlijk verschil.

Daarnaast zal de punt van de injectienaald de pees nog meer beschadigen. Dit is zeer nadelig daar pezen langzaam genezen en extra beschadiging van de pees derhalve zeer onwenselijk is.

Het grootste nadeel van de GPS behandeling is dat de oorzaak van de slechter wordende kwaliteit van uw pees in uw elleboog (oftewel de Tennisarm) niet wordt aangepakt. Door een te hoge constante spierspanning, in bepaalde spieren in uw arm, ontstaan op den duur de zeer pijnlijke Tennisarm klachten. We kunnen dus spreken over oorzaak (te hoge spierspanning) en gevolg (pijnlijke peesaanhechtingen). Bij de GPS injectie wordt alleen het gevolg (de pijnlijke pees) aangepakt en niet de oorzaak (de hoge spierspanning) en dit naast het feit dat er sprake is van een Tendinose en geen Tendinitus.

Ons advies is derhalve om uw Tennisarm door ons te laten behandelen daar wij de oorzaak van de Tennisarm aanpakken. Gemiddeld zijn 3-4 behandelingen nodig om u van uw Tennisarm - Tenniselleboog af te helpen. 

Leest u meer over onze manuele Tennisarm behandeling.

 

 

Afspraak maken
Contact opnemen
06-37009839

Heistek manuele- en hersteltherapie
Mussel a Kanaal Oostzijde 9
9584 TD Mussel (Groningen)
info@heistek-mht.nl
GPS behandeling Tennisarm
GPS behandeling Tennisarm