• Ook afspraak 's avonds en in het weekend mogelijk
  • Unieke behandelwijzen

Shockwave therapie tenniselleboog

Veel praktijken in Nederland bieden een shockwave behandeling aan bij het hebben van een Tennisarm - Tenniselleboog. Echter veel patiënten in onze praktijk hebben al shockwave gehad voor ze bij ons onder behandeling kwamen. Bij hun had de shockwave niet gewerkt. Waarom werkt shockwave vaak niet bij een Tennisarm?

Shockwave is een perfect apparaat wanneer pezen verkalkt zijn. Door de pulserende werking van de shockwave apparatuur wordt de kalk op de pezen vernietigd wat zeer gunstig is voor het herstel van de getroffen pees.

Echter, het komt maar zelden voor dat eventuele kalk aanhechting de instandhoudende factor is van een Tennisarm. Een Tennisarm ontstaat doordat er continu een spanning op de pees staat ivm een probleem in de spieren van de arm. Voor veel mensen is dat iets onbekends. De pijn wordt immers aan de elleboog gevoeld en wie zou dan denken dat de oorzaak elders ligt?

We spreken hier dus over een oorzaak gevolg. De oorzaak is de continu te hoge spanning in enkele spieren met als gevolg dat de pees pijn gaat afgeven en er uiteindelijk een tendinose (achteruitgang in de kwaliteit van een pees) ontstaat. Daarom kiezen wij er voor de oorzaak van uw peesklachten aan te pakken. Hierdoor krijgt uw pees vanzelf de mogelijkheid om te gaan genezen omdat de oorzaak behandeld wordt.

De in onze praktijk gebruikte manuele behandeling zorgt er voor dat u gemiddeld in 3-4 behandelingen van uw Tennisarm verlost bent. Leest u meer over hoe wij uw Tennisarm kunnen behandelen

Afspraak maken
Contact opnemen
06-37009839

Heistek manuele- en hersteltherapie
Mussel a Kanaal Oostzijde 9
9584 TD Mussel (Groningen)
info@heistek-mht.nl
shockwave therapie Tenniselleboog
shockwave therapie Tenniselleboog