• Ook afspraak 's avonds en in het weekend mogelijk
  • Unieke behandelwijzen

Tennisarm operatie

De mogelijkheid bestaat om u te laten opereren aan uw Tennisarm - Tenniselleboog. Hieronder vindt u meer informatie mbt een Tennisarm operatie.

Bij een dergelijke operatie zal de chirurg de betrokken en pijnlijke pezen (gedeeltelijk) los snijden van het bot (Hier zijn verschillende methodes voor in omloop). Door dit lossnijden zal er geen spanning meer op de pees staan en is de pijn snel minder (afgezien van de operatiepijn natuurlijk). Op den duur zullen de pezen weer vastgroeien en kunt u uw arm weer normaal gebruiken. Echter, daar zit gelijk het probleem in van deze operatie.

Een tennisarm ontstaat door een continu lichte trek aan de pezen door de spieren in de arm. Oftewel een te hoge basisspanning van die betrokken spieren. Door het continu trekken van de spieren (oorzaak) aan de pezen worden de pezen steeds meer geirriteerd met als resultaat de ontwikkeling van een tennisarm (gevolg). Voor extra informatie zie:"Wat is een Tennisarm". Bij een operatie richt men zich op het gevolg (de betroken geiiriteerde pezen) en niet op de oorzaak (de continu gespannen spieren). Hierdoor is de kans zeer groot dat de Tennisarm vroeg of laat weer terugkeert. De oorzaak van uw Tennisarm is bij de operatie immers niet weggenomen. Daarnaast geeft het ontstane littekenweefsel, nav de operatie, meestal extra pijn klachten.

Daarom gaat onze voorkeur uit naar een behandeling die de oorzaak aanpakt van uw Tennisarm. Een gerichte deskundige manuele behandeling zorgt er voor dat de basisspanning van uw spieren snel weer normaal is waardoor uw Tennisarm zsm kan genezen. Doorgaans volstaan gemiddeld 3-4 behandelingen in onze praktijk.

Zie voor meer informatie over onze unieke manuele behandelmethode de pagina behandeling Tennisarm.

Afspraak maken
Contact opnemen
06-37009839

Heistek manuele- en hersteltherapie
Mussel a Kanaal Oostzijde 9
9584 TD Mussel (Groningen)
info@heistek-mht.nl
Tennisarm operatie
Tennisarm operatie