• Ook afspraak 's avonds en in het weekend mogelijk
  • Unieke behandelwijzen

Tennisarm tapen

Een nieuwe trend is het (medical) tapen van blessures en in dit geval de Tennisarm - Tenniselleboog. Wees u er van bewust dat het tapen van uw Tennisarm uw Tennisarm niet gaat genezen.

Op de pagina "Tennisarm Behandeling" kunt u lezen dat de Tennisarm - Tenniselleboog ontstaat doordat de getroffen pezen continu op spanning hebben gestaan. Door die rek op de pezen zijn ze pijnlijk geworden en is de kwaliteit van de pezen achteruit gegaan (Tendinose). De trek op de pezen komt door de te grote spanning die op de betrokken spieren in de arm staan.

Wanneer men nu op de onderarm en/of rond de elleboog op een bepaalde manier (medical) tape gaat aanbrengen voorkomt deze tape in meer of mindere mate dat de betrokken spieren aan de pijnlijke pees kunnen trekken. Een logisch gevolg kan zijn dat de pijnsensatie iets afneemt in de pijnlijke pezen.

Echter: de oorzaak van de Tenniselleboog is niet weggenomen. De tape veranderd niets aan de basis spanning van de verantwoordelijke spieren. De tape zorgt er dus alleen voor dat de gespannen spieren niet meer zo krachtig aan de pijnlijke pezen kunnen trekken.

Daarnaast is het enorm belangrijk voor het herstel dat de pezen in beweging blijven en geen rust krijgen. Nog een rede om goed na te denken voordat u tape gebruikt. Daarom geven wij onze patiënten ook altijd een oefening mee om de pezen en spieren weer gezond te krijgen en gebruiken wij geen medical tape.

We zien regelmatig sporters op tv die allerlei kleuren tape dragen. Bedenk dan dat zij een ander belang hebben. In de sport gaan miljoenen om en de sporters moeten kost wat het kost inzetbaar blijven. Dat zij getaped worden heeft dan ook niets te maken met het herstel van een blessure maar puur om ze inzetbaar te houden. Dat het herstel achteraf wellicht langer kan duurt wordt dan op de koop toe genomen.

In uw geval wilt u zo snel mogelijk van uw Tennisarm af. Daarom adviseren wij u uw Tennisarm zsm te laten behandelen en geen gebruik te maken van tape. Hoe langer u er mee doorloopt hoe langer het herstel gaat duren.

Door onze unieke behandelmethode bent u bij ons in gemiddeld 3-4 behandelingen van uw Tennisarm af. Leest u meer over onze unieke behandelwijze op de pagina behandeling Tennisarm.

 

Afspraak maken
Contact opnemen
06-37009839

Heistek manuele- en hersteltherapie
Mussel a Kanaal Oostzijde 9
9584 TD Mussel (Groningen)
info@heistek-mht.nl
Tennisarm tapen
Tennisarm tapen