• Ook afspraak 's avonds en in het weekend mogelijk
  • Unieke behandelwijzen

Tennisarm gips

In zeldzame gevallen wordt een Tennisarm 4 tot 6 weken in het gips geplaatst. Waarom wordt dat niet vaak gedaan?

De oorzaak van een Tennisarm ligt in het feit dat de pijnlijke pezen te lang op spanning hebben gestaan door een te hoge spanning van enkele spieren in de arm. Wanneer men de elleboog in het gips zet, kan de arm niet meer bewegen en is de kans aanwezig dat de arm minder pijn gaat doen.

Echter de oorzaak van de Tennisarm, de te hoge spanning op bepaalde spieren, wordt er niet mee weggenomen. Daarnaast komt er een probleem bij. Als een arm 4-6 weken in het gips heeft gezeten is de arm stijf en zal er veel moeite gedaan moeten worden met revalidatie om de arm weer mobiel te krijgen.

Tot slot: Rust (wat de pees krijgt als deze in het gips zit) is dodelijk voor de betrokken pijnlijke pees. Daarom schrijven wij, naast onze manuele behandeling, ook enkele oefeningen voor om de pees weer aan te laten sterken. Die oefeningen tezamen met onze behandeling zijn meestal de oplossing voor uw Tennisarm.

Door onze manuele behandeling bent u in gemiddeld 3-4 behandelingen van uw Tennisarm verlost. Meer informatie over onze behandelwijze kunt u lezen op de pagina behandeling Tennisarm.

Mocht u meer willen weten over welke oefeningen wij voorschrijven voor uw Tennisarm: Bekijkt u dan de pagina Tennisarm oefeningen.

Afspraak maken
Contact opnemen
06-37009839

Heistek manuele- en hersteltherapie
Mussel a Kanaal Oostzijde 9
9584 TD Mussel (Groningen)
info@heistek-mht.nl
Tenniselleboog gips
Tenniselleboog gips