• Ook afspraak 's avonds en in het weekend mogelijk
  • Unieke behandelwijzen

Tennisarm brace

In heel veel (internet)winkels zijn tennisarm braces te koop om te dragen, indien u last heeft van een Tennisarm - Tenniselleboog. Echter wees u er van bewust dat het dragen van en brace er niet voor zorgt dat uw Tennisarm gaat genezen.

Op de pagina "wat is een Tennisarm" kunt u lezen dat de Tennisarm - Tenniselleboog ontstaat doordat de getroffen pezen continu op spanning hebben gestaan. Door die rek op de pezen zijn ze pijnlijk geworden en is de kwaliteit van de pezen achteruit gegaan (Tendinose). De trek op de pezen komt door de te grote spanning die op de spieren in de onderarm staat.

Wanneer men nu een brace om de onderarm doet en deze stevig aantrekt knelt de brace de aldaar gelegen spieren af. Hierdoor kan, als men de spieren gebruikt, de spier niet meer aan de pijnlijke pees trekken. Gevolg kan zijn dat de pijn iets afneemt in de pees. Echter: de oorzaak van de Tennisarm is niet weggenomen. De brace veranderd niets aan de basis spanning van de betrokken spieren. Het zorgt er dus alleen voor dat de gespannen spieren niet meer zo krachtig aan de pijnlijke pezen kunnen trekken.

Daarnaast zorgt het afknellen van de spieren met de brace voor een belemmering van de werking van de betrokken spieren. Dit kan op den duur voor nog meer klachten in de onderarm zorgen. Een brace helpt dus niet om te herstellen van een Tennisarm. Het helpt mogelijk alleen om de pijnklachten te onderdrukken.

Daarnaast is het enorm belangrijk voor het herstel dat de pezen in beweging blijven en geen rust krijgen. Nog een rede om geen brace te dragen. Daarom geven wij onze patiënten ook altijd, naast onze manuele behandelingen, enkele oefeningen mee voor thuis om de pezen te trainen en weer in conditie te brengen. Doe deze oefeningen voor de Tennisarm alleen na overleg met uw manueel therapeut.

We zien regelmatig sporters op tv die braces dragen. Bedenk dan dat zij een ander belang hebben. In de sport gaan miljoenen om en de sporters moeten kost wat het kost inzetbaar blijven. Dat zij een brace dragen heeft dan ook niets te maken met herstel van een blessure maar puur om ze inzetbaar te houden. Dat het herstel achteraf dan wellicht langer kan duren wordt dan op de koop toe genomen. In uw geval wilt u zo snel mogelijk van uw Tennisarm af. Daarom adviseren wij u uw Tennisarm zsm te laten behandelen. Hoe langer u er mee doorloopt hoe langer het herstel gaat duren.

Door onze unieke behandelmethode bent u bij ons in gemiddeld 3-4 behandelingen van uw Tennisarm af. Leest u meer over onze behandelwijze op de pagina behandeling Tennisarm.

 

 

Afspraak maken
Contact opnemen
06-37009839

Heistek manuele- en hersteltherapie
Mussel a Kanaal Oostzijde 9
9584 TD Mussel (Groningen)
info@heistek-mht.nl
Tennisarm brace
Tennisarm brace