• Ook afspraak 's avonds en in het weekend mogelijk
  • Unieke behandelwijzen

Spit rug

Spit is een verzamelnaam van rugklachten die geen specifiek aanwijsbare reden hebben. De oorzaak van spit kan dan ook zeer divers zijn.

De behandeling van Spit

Tezamen met de patiënt proberen we te achterhalen onder welke omstandigheden de klachten zijn ontstaan en wanneer die het ergst zijn. Die gegevens kunnen helpen bij de verdere behandeling en het meegeven van oefeningen om het herstel te bevorderen.

Regelmatig komt het voor dat de pijn er ineens was en dat er geen aanwijsbare reden gevonden kan worden. In zo'n geval zal er een lichamelijk onderzoek plaats vinden, maar ook dat geeft soms geen uitsluitsel. In ieder geval zal de therapeut beginnen met het losmaken van alle spieren, pezen en banden. Vaak knappen de patiënten na 3-5 behandeling geheel op en wordt er nooit een aanwijsbare reden gevonden.

De dagen na de behandeling kan de rug beurs aanvoelen. 4-5 dagen na de behandeling zal het beurse gevoel wegtrekken en is te voelen of de behandeling al effect heeft. Tussen de behandelingen door kunt u gewoon blijven bewegen en uw dagelijkse dingen doen. Bewegen is zelfs heel verstandig. Lichamelijk bewegen zorgt er voor dat de spieren en pezen goed doorbloed worden en de aanwezige afvalstoffen in de spieren worden afgevoerd. Dit zorgt voor een vlotter herstel. Houd wel te allen tijde uw grenzen in de gaten. De grens is altijd de pijngrens. Het lichaam moet de kans krijgen zich te herstellen. Het valt niet altijd mee het juiste evenwicht te vinden tussen teveel en te weinig bewegen tijdens de herstelperiode. De therapeut kan u helpen bij het vinden van die balans.

 

Meer informatie over onze unieke behandelwijze kunt u lezen op de pagina manuele behandeling. Ook kunt u voor vragen persoonlijk contact met ons opnemen of direct een afspraak maken!

Afspraak maken
Contact opnemen
06-37009839

Heistek manuele- en hersteltherapie
Mussel a Kanaal Oostzijde 9
9584 TD Mussel (Groningen)
info@heistek-mht.nl
Spit