• Ook afspraak 's avonds en in het weekend mogelijk
  • Unieke behandelwijzen

Wat is Ischias?

Bij ischias geeft de grote zenuw (nervus ischiadicus) pijnsignalen af. Deze zenuw loopt vanuit de rug, via de bil, naar het been en de voet. Deze aandoening kan zo heftig zijn dat er zelfs uitvalsverschijnselen kunnen plaatsvinden in het lichaam.

In veel gevallen ontstaat ischias doordat de spieren rondom de zenuw verstijfd zijn. Gevolg daarvan is dat er in eerste instantie pijnscheuten en of tintelingen voelbaar zijn variërend vanaf de onderug tot soms aan de voet. De te hoge spierspanning kan bijvoorbeeld veroorzaakt worden door kou, overtraind zijn, verklevingen in de spier, slechte conditie of verkeerd tillen. Wanneer u vermoed dat u ischias heeft, adviseren wij u zo spoedig mogelijk naar een arts te gaan. Als de ischias veroorzaakt wordt door wervelkanaalvernauwing, atrose, artritis of een ontsteking dan kunnen wij u helaas niet verder helpen en is andere, specialistische medische hulp noodzakelijk. Meestal heeft het probleem echter te maken met te gespannen spieren in oa de onderrug, bil en been. Als de arts aangeeft dat de Ischias veroorzaakt wordt door een spierprobleem kunnen wij u vrijwel altijd snel van Ischias klachten af helpen.

Blijf in elk geval niet doorlopen met de symptomen van Ischias. Neem de signalen van het lichaam serieus. Wanneer de zenuw te lang bekneld zit kan er onherstelbare schade aan de zenuw ontstaan met alle gevolgen van dien. Een snelle, gerichte en deskundige behandeling is essentiëel om verdere problemen in de kiem te smoren.

Benieuwd waarom ons succespercentage mbt het verhelpen van Ischias klachten zo hoog ligt?: Ischias behandeling

Meer informatie over Ischias kunt vinden op de pagina Ischias artikelen.

Ook kunt u gelijk een afspraak maken voor het laten behandelen van uw Ischias.

 

 

Afspraak maken
Contact opnemen
06-37009839

Heistek manuele- en hersteltherapie
Mussel a Kanaal Oostzijde 9
9584 TD Mussel (Groningen)
info@heistek-mht.nl