• Ook afspraak 's avonds en in het weekend mogelijk
  • Unieke behandelwijzen

Ischias pijnbestrijding

Bij de pijn bestrijding zal rekening moeten worden gehouden met de verschillende vormen van pijn die aanwezig kunnen zijn bij Ischias.

Als de Ischias klachten (Wat is Ischias?)ontstaan door een te hoge spierspanning dan kunnen de betreffende spieren pijn gaan doen. We spreken dan over spierpijn. Het is niet raadzaam om dan pijnstillers te slikken. Het lichaam geeft de pijn in de spieren af als signaal. Dat pijnsignaal is bedoeld om de persoon er bewust van de maken dat er een probleem is met de spieren en dat daar iets aan gedaan dient te worden. Maw de pijn is het gevolg van. Wanneer we de spierpijn onderdrukken met een pijnstiller dan doen we niets anders dan het pijnsignaal blokken maar we pakken de oorzaak van de spierklachten er niet mee aan. Het belangrijkste en meest effectief is dan om er achter te komen waarom de spieren pijn zijn gaan doen en daar iets aan te gaan doen.

Tot slot hebben we nog de pijn die de zenuw afgeeft. De zenuwpijn. De zenuwpijn is van een ander "niveau" als bv spierpijn. Daarom helpen bv aspirines of diclofenac doorgaans niet tegen zenuwpijn. In het geval van zenuwpijn zijn Tricyclische antidepressiva in een lichte dosering vaak de beste oplossing. De praktijk heeft uitgewezen dat deze medicijnen het beste werken bij zenuwpijn. Een voorbeeld is Amitriptyline. Maar ook in dit geval is het raadzaam om de oorzaak aan te pakken waarom de zenuw pijn is gaan afgeven. Alleen pijnstillers zullen doorgaans niet voor een definitieve oplossing zorgen.

Overleg bovenstaande goed met uw (huis)arts zodat u niet onnodig medicijnen gaat slikken die niet geschikt zijn voor uw specifieke pijn.

Daarnaast is het (nogmaals) belangrijk te beseffen dat pijnstillers alleen de pijn wegnemen maar niet de oorzaak van uw Ischias klachten. Laat u daarom zsm deskundig behandelen aan uw Ischias klachten om (blijvende) schade aan de ischias zenuw zoveel mogelijk te voorkomen.

Lees meer over onze snelle en doeltreffende Ischias behandeling.

Tips om uw Ischias klachten meer draagzaam te maken vindt u op de pagina: Ischias tips

Of maak gelijk een afspraak om uw Ischias zsm te laten verhelpen.

Afspraak maken
Contact opnemen
06-37009839

Heistek manuele- en hersteltherapie
Mussel a Kanaal Oostzijde 9
9584 TD Mussel (Groningen)
info@heistek-mht.nl