• Ook afspraak 's avonds en in het weekend mogelijk
  • Unieke behandelwijzen

Ischias behandeling

Ischias (Wat is Ischias?) is een vaak zeer pijnlijke klacht die het dagelijks leven enorm kan beinvloeden. Gelukkig kan een gerichte en deskundige behandeling er voor zorgen dat uw klachten vrijwel altijd binnen enkele behandelingen zeer sterk zijn afgenomen en in veel gevallen al zijn verdwenen. Lees hieronder verder hoe wij uw Ischias behandelen.

Bij uw eerste bezoek zullen wij testen of de Ischias inderdaad veroorzaakt wordt door overmatige spierspanning. Hiervoor gebruiken we een eenvoudige test die doorgaans niet pijnlijk is. Als blijkt, door de test, dat het probleem inderdaad veroorzaakt wordt door een te hoge spierspanning zullen we uw klachten direct gericht behandelen. Met onze manuele techniek maken wij de spieren, pezen en banden in de onderrug, bil en het bovenbeen weer los en soepel waardoor de zenuw weer ruimte krijgt. Hierna kan de zenuw zich gaan herstellen. Hoe lang dat herstel duurt is per persoon verschillend en afhankelijk van de lichamelijke conditie van de patiënt, hoe erg en hoe lang de zenuw getriggerd is, welk werk de patiënt doet enz.

Tijdens de consults zullen we tezamen met de patiënt kijken welke mogelijkheden er zijn om de zenuw weer zo snel mogelijk in gezonde toestand te krijgen. Doorgaans zijn minimaal 3 behandelingen nodig om de spieren, pezen en banden weer normaal te laten functioneren. Daarna zal het lichaam zelf de zenuw weer moeten herstellen wat doorgaans snel gaat. In uitzonderlijke gevallen is de zenuw dusdanig getriggerd dat het soms meer dan een jaar kan duren eer de zenuw door het lichaam hersteld is. In zeldzame gevallen zullen er altijd restklachten blijven. Wel zijn de klachten dan beter verdraagbaar. 

Tot slot zullen we samen met u bekijken hoe uw Ischias klachten zijn ontstaan. Wanneer we de oorzaak weten te achterhalen kan daar in het dagelijks leven rekening mee worden gehouden om herhaling in de toekomst te voorkomen.

De reden waarom ons succespercentage zo hoog ligt mbt het behandelen van Ischias komt door onze specifieke manuele behandelwijze. Onze technieken werken diep en intens in op het lichaam en zijn alleen door geoefende therapeuten te gebruiken. Daarnaast behandelen wij per week een dusdanig aantal mensen met Ischias klachten die een doorsnee fysiotherapeut in een jaar tijd in zijn praktijk krijgt. Derhalve hebben wij een meer dan gemiddelde ervaring met het behandelen van Ischias.

Voor wanneer u Ischias heeft hebben we enkele algemene en Ischias specifieke tips op een rijtje gezet.

Als u meer wilt lezen over Ischias kunt u dat doen op de pagina: Ischias artikelen

Thuis kunt u met enkele Ischias oefeningen, naast de manuele behandeling, uw lichaam helpen de Ischias zsm te laten genezen.

Lees meer informatie over onze Manuele behandeling. Ook kunt u voor vragen persoonlijk contact met ons opnemen of maak direct een afspraak!

Afspraak maken
Contact opnemen
06-37009839

Heistek manuele- en hersteltherapie
Mussel a Kanaal Oostzijde 9
9584 TD Mussel (Groningen)
info@heistek-mht.nl
Ischias