• Ook afspraak 's avonds en in het weekend mogelijk
  • Unieke behandelwijzen

Achillespees blessure oorzaak

De Achillespees is een lange dikke pees die de kuitspieren met het hielbeen verbind.

Bij bewegingen (lopen, rennen, springen e.d.) van het onderbeen en de voet veroorzaken de betrokken spieren een grote trekkracht op de Achillespees. Wanneer dit zonder warming up en/of rekken achteraf, te lang, te heftig of op een verkeerde ondergrond danwel schoeisel gebeurd, komen er kleine scheurtjes in de Achillespees. Vaak genezen deze scheurtjes vanzelf. Echter wanneer de Achillespees geen kans krijgt te genezen door bv te snel weer te beginnen met sporten is de basis gelegd voor de beruchte en langdurige Achillespees blessure. Dit voelt in eerste instantie aan als een geïrriteerde en/of stijve achillespees. Ook kan er in deze eerste fase sprake zijn van drukpijn. Omdat deze klachten meestal alleen aanwezig zijn aan het begin/eind van een training of aan het begin van de dag worden ze vaak niet serieus genomen met als gevolg dat de klachten langzaam erger worden en op den duur zelfs chronisch.

De basisspanning van de kuitspieren is in bijna alle gevallen van Achillespeesklachten te hoog. Wanneer hier niet, of niet de juiste, maatregelingen tegen worden genomen gaat deze spanning niet weg. Constante te hoge spanning op de kuitspieren veroorzaakt ook een constante te hoge spanning op de Achillespees, waardoor de Achillespees niet alleen geen kans krijgt om te herstellen maar zelfs meer en meer beschadigd raakt. De klachten die in eerste instantie bestonden uit stijfheid en irritatie groeien uit tot een constante, heftige pijn.

De Achillespees is een matig doorbloed gebied, dat wil zeggen dat afvalstoffen niet snel worden afgevoerd. Dit heeft als gevolg dat het herstel van een Achillespeesblessure lang duurt. Daarom is het van belang om die eerste signalen serieus te nemen en maatregelingen te treffen. Die maatregelingen zijn een combinatie van herstellen, je lichaam de gelegenheid geven om te herstellen en voorkomen van terugkeer van de klachten wanneer u genezen bent. Bij ons in de praktijk wordt u geholpen op alle drie de gebieden door middel van advies, oefeningen en als belangrijkste een unieke gerichte manuele behandeling van uw achillespees blessure.

 

Op de pagina behandeling Achillespees kunt u lezen over wat onze behandelwijze uniek maakt.

Als u meer wilt lezen over de Achillespees kunt op de pagina Achillespees artikelen meer lezen.

Als u gelijk een afspraak wilt maken om zsm van uw Achillespeesklachten af te komen kunt op de pagina afspraak maken terecht.

 

 

 

Afspraak maken
Contact opnemen
06-37009839

Heistek manuele- en hersteltherapie
Mussel a Kanaal Oostzijde 9
9584 TD Mussel (Groningen)
info@heistek-mht.nl