• Ook afspraak 's avonds en in het weekend mogelijk
  • Unieke behandelwijzen

ontstoken Achillespees

Wanneer een Achillespees overbelast is kan er een soort (steriele) ontsteking ontstaan, deze wordt gekenmerkt door irritatie en/of pijn. 

De achillespees is een lange dikke pees die de kuitspieren met het hielbeen verbind. De ontsteking kan op verschillende plekken ontstaan. Wanneer de ontsteking in de pees zelf zit, voelt u de pijn 1,5 tot 7 centimeter boven het hielbeen. Wanneer de aanhechting aan het hielbeen ontstoken is, zit de pijn precies in het midden van de hiel op de plaats waar de pees zich aan het hielbeen hecht. In beide gevallen is er vaak een verdikking ter hoogte van de pijn. Er kan ook een ontsteking zitten in de peesschede. Dit is een soort vlies dat om de Achillespees heen zit om deze te beschermen tegen druk en wrijving van buitenaf. Als dit het geval is geeft de pees een 'knisperend' gevoel wanneer u de voet beweegt.

Een ontsteking (tendinitus) aan de Achillespees of aan de peesschede komt vaak voor in de acute ontstaansfase van de Achillespeesklachten en gaat dan snel over in tendinose; een achteruitgang van de kwaliteit van de desbetreffende pezen met alle gevolgen van dien.

Tendinose aan de Achillespees gaat over het algemeen niet vanzelf over en kan snel chronisch worden. Daarom adviseren wij u zsm een afspraak te maken in onze praktijk zodat u samen met onze therapeut kan werken aan een goed herstel dmv onze unieke en snelle werkwijze.

 

Op de pagina behandeling Achillespees kunt u lezen over wat onze behandelwijze uniek maakt.

U kunt op de pagina Achillespees blessure oorzaak terrecht voor meer informatie over het ontstaan van een Achillespees blessure.

Als u gelijk een afspraak wilt maken om zsm van uw Achillespeesklachten af te komen kunt op de pagina afspraak maken terecht.

 

 

 

 

Afspraak maken
Contact opnemen
06-37009839

Heistek manuele- en hersteltherapie
Mussel a Kanaal Oostzijde 9
9584 TD Mussel (Groningen)
info@heistek-mht.nl