• Ook afspraak 's avonds en in het weekend mogelijk
  • Unieke behandelwijzen

behandeling Achillespees

Hoe gaan wij te werk om uw Achillespees klachten te verhelpen en wat doen we nog meer tijdens het consult?

Allereerst zullen wij bij uw eerste bezoek uw onderbeen deskundig onderzoeken en proberen we met gerichte vragen samen met u de oorzaak van uw Achillespeesklachten te achterhalen. Het is van groot belang die te vinden om herhaling in de toekomst te voorkomen.

Vervolgens starten we de manuele behandeling. Enkele factoren die een rol spelen in de Achillespeesbehandeling zijn oa:

1. Is er sprake van een bewegingsbeperking in het onderbeen en mogelijk aanwezige verdikkingen?
2. Zijn er bijkomende knie en voetklachten?
3. Hoe is de staat van de te behandelen spieren, pezen, kapsels en gewrichten?
4. Heeft de patiënt al andere behandelingsmethodes ondergaan, zoals bv shockwave of injecties?

De behandeling zelf is bij elke patiënt anders en afgestemd op de omstandigheden waarin de Achillespeesklachten zich presenteren. Ieder mens is immers anders en regelmatig moeten we vindingrijk zijn om de patiënt van zijn Achillespeesklachten af te helpen.

De basis van elke behandeling is echter om de aangedane achillespees zo snel mogelijk in een dusdanige staat terug te brengen zodat die weer normaal en pijnloos gaan functioneren. Dit doen we grotendeels door de basisspanning op de betrokken pezen en spieren weer te normaliseren.

Naast onze manuele behandeling geven wij onze patiënten ook advies en oefeningen voor thuis mee. Deze oefeningen helpen de peeskwaliteit enorm te verbeteren wat een sneller resultaat in de hand werkt en de kans op terugkeer van de klachten, na herstel, helpt verkleinen.

Achillespees blessures zijn zeer hardnekkig en genezen langzaam. Afhankelijk van de ernst van de Achillespeesblessure kan het vele maanden duren om volledig te herstellen, echter; u hoeft daarbij niet constant onder behandeling te staan. Wanneer de basisspanning van de spieren en pezen op orde is (na gem. 3 behandelingen) gaat u thuis aan de slag met het gegeven advies. Daarna zal af en toe een 'onderhoudsbeurt' voldoende zijn tot u volledig herstelt bent.

Waarin is onze praktijk anders dan andere praktijken?

In onze manuele praktijk behandelen wij veel patiënten met Achillespeesblessures. Wat wij in onze praktijk in een week aan Achillespeesblessures behandelen krijgt een niet gespecialiseerde praktijk gemiddeld in een jaar tijd in zijn praktijk. Daarom hebben wij meer ervaring met het behandelen van deze vervelende, langdurige en pijnlijke blessure. Daar komt tevens bij dat in onze praktijk de oorzaak van de klachten wordt aangepakt en verholpen. 

Onze behandelmethode wijkt sterk af van de doorsnee fysiotherapie behandeling. Bij de behandeling maken we alleen gebruik van onze handen. De gebruikte technieken dringen diep door in de weefsels. Die technieken zijn niet door iedereen te gebruiken. Ze vragen veel kennis van de anatomie evenals opgedane ervaring. 

 

Als u gelijk een afspraak wilt maken om zsm van uw Achillespeesklachten af te komen kunt op de pagina afspraak maken terecht.

U kunt op de pagina Oorzaak Achillespees blessure terrecht voor meer informatie over het ontstaan van een Achillespees blessure.

 

 

 

Afspraak maken
Contact opnemen
06-37009839

Heistek manuele- en hersteltherapie
Mussel a Kanaal Oostzijde 9
9584 TD Mussel (Groningen)
info@heistek-mht.nl