• Ook afspraak 's avonds en in het weekend mogelijk
  • Unieke behandelwijzen

Angst

Vindt u het vervelend om aangeraakt te worden? Of bent u bang dat de behandeling pijn doet? 

In de praktijk van Heistek manuele- en hersteltherapie is veel ervaring met patiënten met angst. Wij bieden u een speciale behandeling waarbij rust, vertrouwen en overleg centraal staan! De therapeut zoekt samen met u een weg die er voor zorgt dat u zich veilig en op uw gemak voelt. Communicatie is daarbij een zeer belangrijk onderdeel. Iedere stap in de behandeling wordt uitvoerig met u besproken en afgestemd op uw grenzen. Indien gewenst kunt u een vertrouwd persoon meenemen in de behandelkamer. 

Vaak is de standaard behandeltijd voor mensen met angst te kort om het juiste niveau van rust en vertrouwen te verkrijgen tussen patiënt en therapeut. In overleg kan daarom meer tijd vrij gemaakt worden voor de behandeling. De ervaring leert dat als er meer tijd ingepland wordt er sneller resultaat geboekt wordt. Veelal is er na enkele behandelingen dusdanig veel vertrouwen, dat de reguliere behandeltijd toereikend is.

De behandeling bij angst

Doordat er veel verschillende vormen van angst zijn en wij elke behandeling individueel aanpassen, kunnen wij geen exacte uiteenzetting van de behandeling geven. Lees de pagina manuele behandeling om een algemene indruk te krijgen van de behandelmethode. 

Uiteraard zullen wij voor patiënten met angst, meer tijd nemen en iedere stap in de behandeling doorspreken voordat therapeuten met een handeling starten. Tijdens de behandeling kunt u op ieder moment aangeven wat uw grenzen zijn. Voor het eventueel uitkleden kan gebruikt worden gemaakt van een afgeschermde ruimte in de behandelkamer voorzien van donkere gordijnen zodat u alle privacy heeft die u wenst.

Tot slot is het belangrijk om te vermelden dat veel mensen zich schamen voor hun angst. Dat is in de praktijk van Heistek manuele- en hersteltherapie nergens voor nodig. Wij hebben veel ervaring met het omgaan met patiënten met verschillende angstklachten en begrijpen als geen ander hoe vervelend het voor u kan zijn als u ergens angst voor heeft. Hierdoor zullen de therapeuten dan ook zeer voorzichtig en met alle begrip met uw angstklachten omgaan.

Geef bij het maken van uw eerste afspraak aan dat er bij u sprake is van angst. In dat geval kan er in overleg extra tijd ingepland worden voor u. Na de eerste behandeling kunt u met de therapeut bespreken of bij een volgende afspraak wel of geen extra tijd moet worden ingepland.

Tarief

Voor onze consulten met bijkomende angstklachten kan de standaard behandeltijd tekort zijn. Overlegt u dit tevoren met ons. Mochten wij samen met u tot de conclusie komen dat er meer behandeltijd nodig is dan stijgt ons tarief evenredig mee.

Op de pagina manuele behandeling vindt u meer informatie over onze behandelmethode. Ook kunt u voor vragen persoonlijk contact met ons opnemen of direct een afspraak maken!

Afspraak maken
Contact opnemen
06-37009839

Heistek manuele- en hersteltherapie
Mussel a Kanaal Oostzijde 9
9584 TD Mussel (Groningen)
info@heistek-mht.nl
Angst voor behandeling