• Ook afspraak 's avonds en in het weekend mogelijk
  • Unieke behandelwijzen

Carpaal tunnel Syndroom (tintelende handen)

Bent u geopereerd aan het Carpaal Tunnel Syndroom maar heeft het niet geholpen? Vaak last van tintelende vingers maar heeft de EMG uitgewezen dat u geen Carpaal Tunnel Syndroom heeft? Dan kunnen wij u zeer waarschijnlijk verder helpen!!

 

De symptonen van Carpaal Tunnel Syndroom

Heel veel mensen hebben last van tintelende vingers en daarbij krachtsverlies in hun handen. Na onderzoek door een arts wordt dan regelmatig de diagnose "Carpaal Tunnel Syndroom" gegeven. Wat volgt zijn dan doorgaans injecties en in het laatste geval een operatie aan de pols. Helaas blijkt maar al te vaak dat het niet of niet afdoende geholpen heeft. In zulke gevallen volgt dan soms een tweede operatie of wordt er gezegd dat de persoon er mee moet leren leven.

 

Onze kijk op Carpaal Tunnel Syndroom

De zenuwen (Nervus Medianus, Ulnaris en Radial) zijn verantwoordelijk voor de tintelingen in de handen en of het krachtsverlies, komen vanuit de nek en lopen dan via de bovenarm en de onderarm, door de pols, naar de hand. Helaas kijken veel artsen niet verder dan de pols (alwaar de carpale tunnel zich bevindt) terwijl wij zeer regelmatig in onze praktijk meemaken dat de zenuw in de arm of nek bekneld zit. Tijdens ons onderzoek, en de behandeling, volgen wij de zenuw vanaf uw pols tot aan u nek. Mochten we beknellingen van de zenuw tegen komen dan gaan we die direct manueel behandelen.

Vrijwel altijd lukt het dan om de zenuw weer vrij te krijgen. Wel zijn daar doorgaans meerdere behandelingen voor nodig. Nadat de zenuw weer vrij gemaakt is, is het aan het lichaam zelf om de zenuw weer te herstellen. Dat kost tijd en de snelheid van herstel is van veel factoren afhankelijk. Echter in vrijwel alle gevallen treedt er volledig herstel op danwel is er een forse vermindering van de klachten waarneembaar. 

Als wij na ons eerste onderzoek geen beknelling vinden van de zenuw, in uw arm of nek, dan kunnen wij u helaas niet verder helpen. Dat zullen wij u eerlijk vertellen en waar mogelijk samen met u uitzoeken welke mogelijkheden er nog open liggen om van uw klachten af te komen.

 

Hier vindt u meer informatie over onze manuele behandeling. Ook kunt u voor vragen persoonlijk contact met ons opnemen of direct een afspraak maken

 

 

Afspraak maken
Contact opnemen
06-37009839

Heistek manuele- en hersteltherapie
Mussel a Kanaal Oostzijde 9
9584 TD Mussel (Groningen)
info@heistek-mht.nl