• Ook afspraak 's avonds en in het weekend mogelijk
  • Unieke behandelwijzen

Hielspoor gips

In zeldzame gevallen wordt de voet in het gips gezet. Men probeert de peesplaat onder de voet daarmee rust te geven.

Helaas heeft deze behandelwijze weinig positief effect. Het pakt de oorzaak van het ontstaan van een Hielspoor en/of Peesplaatirritatie niet aan (zie:"Wat is een Hielspoor?". En ook een daadwerkelijke Hielspoor verdwijnt er niet mee. Daarom komt deze manier van behandelen van een Hielspoor gelukkig niet vaak meer voor.

Een ander groot nadeel van permanent gips is dat de spiermassa slinkt als sneeuw voor de zon. Dit komt omdat de spieren niet meer gebruikt worden en de spiermassa dus flink zal afnemen. Nadat het gips verwijderd is zullen de spieren langzaam aan, met speciale therapie, weer sterker gemaakt dienen te worden. Indien de Hielspoor klachten  na het verwijderen van het gips nog aanwezig zijn zal dat een extra probleem zijn daar met pijn onder de voet trainen niet (makkelijk) zal gaan.

Daarnaast zal het enkel gewricht opstijven door het permanente gips. Wanneer het gips verwijderd wordt dient er therapeutisch getraind te worden om de soepelheid en lenigheid in het gewricht weer terug te krijgen. Dit neemt enige weken tot maanden in beslag.

Wanneer na permanent gips en eventuele cortisonen injecties de hielspoor klachten nog niet over zijn is de kans nihil dat ze ooit nog zullen verdwijnen. Dit omdat beide therapieën een slechte uitwerking hebben op de kwaliteit van het betrokken spier en peesweefsel. 

Met onze unieke manuele behandelmethode pakken wij de oorzaak van de klachten aan en zijn uw Hielspoor klachten in gemiddeld 5 behandelingen verholpen.

Afspraak maken
Contact opnemen
06-37009839

Heistek manuele- en hersteltherapie
Mussel a Kanaal Oostzijde 9
9584 TD Mussel (Groningen)
info@heistek-mht.nl
Hielspoor gips
Hielspoor gips