• Ook afspraak 's avonds en in het weekend mogelijk
  • Unieke behandelwijzen

Hielspoor operatie

In uitzonderlijke gevallen kan er over gegaan worden tot een operatie aan een Hielspoor en/of peesplaatirritatie onder de voet. Er zijn verschillende soorten operaties van de klachten en worden alleen maar uitgevoerd als laatste redmiddel.

  • De eerste optie is het iets verlengen van spieren die zorgen voor een te grote spanning op de peesplaat aan de onderzijde van de voet. Deze operatie gebeurt zelden daar gerichte manuele therapie de spieren snel weer in conditie kan brengen. Mocht een operatie wel nodig zijn dan moet men bv denken aan iemand die zijn hele leven op hakken heeft gelopen. De spieren in de kuit zijn dan zo verkort dat die niet meer op lengte te krijgen zijn.
  • Wanneer er een daadwerkelijke Hielspoor (verkalking) aanwezig is en die daarbij ook nog eens de instandhoudende factor is dan kan overwogen worden deze verkalking operatief te verwijderen. Van alle mensen die een echte Hielspoor hebben is die Hielspoor maar in 2 a 3 % van de gevallen de instanthoudende factor van de klachten. In de andere 98% van de gevallen kunnen de klachten met een gerichte manuele behandeling worden verholpen. Daarbij komt dat het lichaam altijd een rede heeft om extra kalk ergens aan te maken. Het is dus van wezenlijk belang om de oorzaal te achterhalen waarom het lichaam daar extra kalk aanmaakt. En vefvolgens zal men de oorzaak moeten aanpakken. Als men dat niet doet zal de verkalking na de operatie vermoedelijk snel weer aangemaakt worden door het lichaam. 
  • Tot slot kunnen de pezen onder de voet gedeeltelijk worden losgesneden. Dit zorgt voor enige verlichting van de spanning op de pezen. Probleem in deze is dat de te grote spanning veroorzaakt wordt door een te grote basisspanning van bepaalde spieren. Wanneer men die oorzaak dus niet aanpakt heeft zo een operatie geen zin.

In onze praktijk hebben we veel ervaring met het behandelen van Hielspoor. Door onze unieke behandelmethode kunnen we in gemiddeld 5 behandelingen uw Hielspoor en/of peesplaatontsteking verhelpen.

Afspraak maken
Contact opnemen
06-37009839

Heistek manuele- en hersteltherapie
Mussel a Kanaal Oostzijde 9
9584 TD Mussel (Groningen)
info@heistek-mht.nl
Hielspoor operatie
Hielspoor operatie