• Ook afspraak 's avonds en in het weekend mogelijk
  • Unieke behandelwijzen

Hielspoor zooltjes

Veel mensen kopen zooltjes (hakverhogers) om van hun hielspoor klachten af te komen. In het begin geeft dat vaak verlichting van de pijnklachten maar uiteindelijk blijkt het meestal dat de klachten niet over gaan maar in veel gevallen zelfs erger worden. Dat is makkelijk te verklaren.

Hielspoor (Wat is een Hielspoor?) ontstaat door een te lange continue spanning op de pezen onder de voet waardoor er een peesplaat irritatie optreedt. De oorzaak van die te hoge spanning komt doorgaans van te gespannen spieren in het been en voet. Wanneer men dan een zooltje (hakverhoger) plaatst in de schoen worden de spieren in het been iets ontlast wat direct invloed heeft op de pezen in de voet (verminderde spanning op de betrokken pezen). Veel spieren in het been lopen immers met hun pezen door in de voet.

Probleem in deze is echter wel dat de spieren zich snel zullen gaan aanpassen aan het zooltje (hakverhoger). Maw het effect van de verhoging in de schoen zal in de loop van de tijd teniet gedaan worden. Om dan hetzelfde effect te bereiken zal men dan een nog dikker zooltje (hakverhoger) moeten gaan plaatsen. Uiteindelijk zijn de klachten van de Hielspoor dan dusdanig dat men helemaal niet meer zonder zooltje kan met alle gevolgen van dien.

De daadwerkelijke oplossing van uw Hielspoor probleem is derhalve een gerichte manuele behandeling die de oorzaak van uw klachten aanpakt. En die niet gericht is op symptoom bestrijding. Alleen in gevallen van ernstige voetafwijkingen kan men er voor kiezen, in overleg met de manueel therapeut, een steunzool te laten maken door een deskundige podotherapeut. Een op maat gemaakte inlegzool zorgt voor een betere stand van de voet en is pertinant niet te vergelijken en bedoeld als hakverhoger.

Een steunzool kan in het geval van ernstige voetafwijkingen een zeer goede aanvulling zijn op een gerichte manuele behandeling van uw hielspoor klachten. Het is echter geen vervanging van manuele therapie. De op maat gemaakte zool zal de therapie in voorkomende gevallen goed ondersteunen en de kans op mogelijke nieuwe problemen in de toekomst verkleinen.

Leest verder op de pagina Hielspoor behandeling hoe wij snel verbetering brengen in uw hielspoor klachten.

Afspraak maken
Contact opnemen
06-37009839

Heistek manuele- en hersteltherapie
Mussel a Kanaal Oostzijde 9
9584 TD Mussel (Groningen)
info@heistek-mht.nl
Hielspoor zooltjes
Hielspoor zooltjes