• Ook afspraak 's avonds en in het weekend mogelijk
  • Unieke behandelwijzen

Hielspoor behandeling

Hoe ziet de behandeling van uw Hielspoor klachten er uit en waarom is onze behandelwijze uniek in Nederland?

Allereerst gaan wij samen met u op zoek naar de oorzaak van uw peesplaat-irritatie/hielspoor (Wat is Hielspoor?) klachten. Het is van groot belang de oorzaak van uw klachten te achterhalen om zodoende herhaling in de toekomst te voorkomen.

Als de oorzaak van uw Hielspoor klachten is achterhaald gaan we starten met de daadwerkelijke behandeling van uw hielspoor.

Factoren waar we rekening mee houden tijdens de behandeling zijn oa:

  • Is er sprake van een zwelling onder of nabij het hielbot?
  • Is er stijfheid aanwezig in de enkel?
  • Hoe is de staat van de te behandelen spieren, pezen, kapsels en gewrichten?
  • Gebruikt de patiënt bv inlegzooltjes?
  • Wat voor schoenen draagt de patiënt doorgaans?
  • En nog vele andere factoren.

De basis is echter altijd de spanning op de betrokken pezen en spieren te verminderen zodat ze in staat gesteld worden weer te herstellen om zodoende weer normaal en pijnvrij kunnen gaan functioneren (NB Hielspoor klachten ontstaan doorgaans door een te hoge spanning op de pezen onder de voet. Zie: Wat is Hielspoor?).De excacte behandeling is per patiënt verschillend. We passen onze behandeling aan, aan de patiënt. Ieder mens is immers anders en reageert ook anders op onze behandeling.

Naast onze gerichte behandeling geven we de patiënt ook een oefening mee naar huis. Deze oefening is een hele goede aanvulling op de door ons gebruikte behandelmethode en zal uw herstel enorm bevorderen.

Daarbij kan het in voorkomende gevallen nodig zijn om op maat gemaakte inlegzolen te laten aanmeten door een deskundige podotherapeut. Dit kan helpen de spanning onder de voet van de betrokken pezen en spieren te verminderen.

Waarom is onze behandelmethode uniek in Nederland?

De door ons ontwikkelde technieken (methode "Heistek") wijken totaal af van de doorsnee voorgeschreven fysiotherapie behandelingen (Meer uitleg over hoe wij deze behandelmethode ontwikkeld hebben vindt u in het hoofdstuk "over ons"). Met onze handen (we maken nooit geen gebruik van apparatuur) passen we technieken toe die diep in de weefsels doordringen. Die technieken zijn niet door iedereen te gebruiken en vragen de nodige anatomische kennis maar met namen veel opgedane ervaring met de behandeling van Hielspoor.

In onze praktijk behandelen wij heel veel patiënten met Hielspoor klachten. Wat wij in een week aan Hielspoor klachten behandelen krijgt een niet gespecialiseerde therapeut gemiddeld in een jaar tijd in zijn praktijk. Derhalve hebben we veel ervaring met het behandelen van deze vervelende en pijnlijke kwaal waardoor wij de meeste mensen snel verlichting kunnen geven van hun Hielspoor klachten. Dit goede resultaat behalen wij als praktijk omdat wij de oorzaak van de klachten wegnemen en niet aan Symptoombestrijding doen. 

In aanvulling op onze manuele behandeling is het zeer aan te raden om verschillende oefenngen te doen om uw Hielspoorklachten zsm te verhelpen. Deze speciale oefening worden uitgelegd met behulp van een aantal youtube videos op de pagina Hielspoor oefeningen.

Als u gelijk een afspraak wilt maken voor het laten behandelen van uw hielspoor klachten kunt u terecht op de pagina direct afspraak maken.

 

Afspraak maken
Contact opnemen
06-37009839

Heistek manuele- en hersteltherapie
Mussel a Kanaal Oostzijde 9
9584 TD Mussel (Groningen)
info@heistek-mht.nl
Hielspoor behandeling
Hielspoor behandeling