• Ook afspraak 's avonds en in het weekend mogelijk
  • Unieke behandelwijzen

Hielspoor oefeningen

Naast onze unieke en gerichte manuele Hielspoor behandeling is het verstandig om elke dag meerdere malen een rekoefening te doen. Dt zal uw herstel enorm bevorderen.

De rekoefening gaat als volgt: 

  • Ga op een traptrede staan met beide voeten (zonder schoenen).
  • Zet de knieen op slot en laat uw hakken zakken.
  • Houd deze stand 40 seconden aan.
  • Zak daarna door uw knieen (haal de knieen dus van het slot af) en blijf ook in deze stand 40 seconden staan.

Herhaal deze rekoefening 3x per dag en bij voorkeur als uw spieren en pezen warm zijn. 

De hierboven omschreven rekoefening kunt u in het onderstaande filmpje bekijken.

 

 

 

 

 

 

 

 

Voor sommige mensen is de bovenstaande rekoefening te heftig waardoor de klachten onder de voet kunnen toenemen. In dat geval kan er in overleg met uw therapeut voor een andere rekoefening gekozen worden. Die vervangende rekoefening hebben we voor u in het filmpje hieronder uitgelegd.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Veel mensen die last hebben van Hielspoor en/of peesplaat irritatie kunnen in de ochtend slecht hun bed uitkomen. De onderzijde van de voet is dan vaak flink pijnlijk. Dat is met name de eerste stappen uit bed goed te merken. Om die eerste stappen buiten het bed minder pijnlijk te maken is er een kleine simpele oefening waar veel mensen baat bij hebben. In het onderstaande filmpje hebben we deze oefeing voor gedaan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Om het herstel van uw Hielspoor en/of peesplaatirritatie te versnellen kunt u thuis een makkelijke oefening doen. Neemt u een flesje en vul die met warm water. Leg dit flesje op de grond en rol er rustig met uw voet over heen. De warmte zal voor ontspanning van de peesplaat zorgen alsmede zal de bloedtoevoer gestimuleerd worden wat het herstel bevorderd. Doorgaans wordt deze oefening als zeer prettig ervaren. U kunt deze oefening zo vaak als u wilt herhalen. De oefening is hieronder in het filmpje voorgedaan.  

 

 

 

 

 

 

 

 

Belangrijk om te vermelden is dat deze (rek)oefeningen een aanvulling zijn op onze manuele behandeling. Echter zonder deze behandeling zal uw Hielspoor niet (goed) genezen.

Meer informatie over onze unieke behandelwijze van Hielspoor klachten vindt u op de pagina behandeling Hielspoor.

 

Afspraak maken
Contact opnemen
06-37009839

Heistek manuele- en hersteltherapie
Mussel a Kanaal Oostzijde 9
9584 TD Mussel (Groningen)
info@heistek-mht.nl
Hielspoor oefeningen youtube
Hielspoor oefeningen youtube