• Ook afspraak 's avonds en in het weekend mogelijk
  • Unieke behandelwijzen

Informatie voorafgaande aan de Osteopathie Chiropractie behandeling van uw hond

Binnenkort komt u naar ons toe om uw hond Osteopatisch te laten onderzoeken en behandelen. Om een maximaal resutaat te kunnen bereiken, met het onderzoek en de behandeling, hebben wij een aantal punten opgeschreven.

 

  • Om uw hond zo goed mogelijk te kunnen onderzoeken en behandelen is het belangrijk dat de vacht van uw hond droog en schoon is.
  • Laat uw hond tevoren goed uit zodat hij geen volle blaas dan wel darmen heeft. Laat daarbij de hond echter niet voluit (los) rennen. Wanneer het lichaam van uw hond teveel is "opgewarmd" zijn eventuele blokkades of andere problemen in het lichaam moeilijker te vinden.
  • Het heeft onze voorkeur dat de eigenaar van de hond aanwezig is tijdens de behandeling zodat we kunnen vertellen, en laten zien, wat we bij uw hond aan bijzonderheden aantreffen bij het onderzoek.
  • Het verzoek is om uw hond op ons erf aan de lijn te houden. Op ons erf lopen oa paarden, kippen en een kat. We willen voorkomen dat er tussen de dieren conflicten ontstaan.
  • Wanneer u van uw hond weet dat hij aanrakingen van andere mensen niet accepteerd dan wel als u van uw hond weet dat hij snel bijt zal de hond met een muilkorf om behandeld worden. Dit om risico's voor alle partijen uit te sluiten. In zo een geval is het raadzaam om thuis alvast te trainen met het om hebben van een muilkorf. Op die manier zal de hond de muilkorf niet vervelend vinden zodat we rustig kunnen onderzoeken en behandelen.
  • (Ernstig) zieke honden alsmede honden met bv smetplekken en/of grote wonden kunnen wij niet behandelen. Indien u twijfelt of wij uw hond kunnen behandelen neem dan tevoren contact met ons op voor overleg. 

Na afloop kunt u contant of met pin betalen.

Een Osteopathie behandeling duurt gemiddeld 0.5 uur inclusief eventueel trainingsadvies.

Van het onderzoek en behandeling zal een digitaal rapport opgemaakt worden welke nadien aan u toegezonden zal worden via de mail. 

 

Heeft u vragen cq opmerkingen nav de bovenstaande lijst dan kunt u uiteraard contact met ons opnemen. 

Meer informatie over onze behandeling en andere gerelateerde zaken kunt u vinden onder de kop: Honden

Afspraak maken
Contact opnemen
06-37009839

Heistek manuele- en hersteltherapie
Mussel a Kanaal Oostzijde 9
9584 TD Mussel (Groningen)
info@heistek-mht.nl
Osteopaat honden
Osteopaat honden