• Ook afspraak 's avonds en in het weekend mogelijk
  • Unieke behandelwijzen

Hond loopt mank met voorpoot

Wanneer het de eigenaar opvalt dat hun hond mank loopt met een voorpoot is het belangrijk om dit signaal niet te negeren. Wat kunnen de oorzaken er van zijn?

Tenen en voetzooltjes

Allereerst is het belanrijk om de onderzijde van de poot van de hond goed te onderzoeken. Zit er geen doorn in de voet? Zijn de voetzooltjes nog heel en niet kapot gelopen bv op heet asfalt? Is het tussen de tenen niet rood en geirriteerd? Dat kan voorkomen bij een allergie.

Verdikkingen in de voorpoot

Zijn er verdikkingen, zwellingen te zien in de voorpoot? Zo ja, kan dat oa wijzen op een verstuiking, ontsteking of vergevorderde artrose. In zo een situatie is het raadzaam de dierenarts te raadplegen. Nadat de diagnose is gesteld door de dierenarts kan een verder behandelplan opgesteld worden. Onze praktijk werkt wekenlijks samen met dierenartsen en nav de bevindingen van de dierenarts kunnen wij proberen de hond te ondersteunen met een osteopathie chiropractie behandeling. Hierdoor zal het lichaam sneller herstellen en kunnen we eventuele compensaties in het lichaam, nav het niet correcte bewegingspatroon van de hond, verhelpen en waar nodig de eigenaar van trainingstips voorzien om de hond weer zsm fit te krijgen.

Andere problemen nav mank lopen met de voorpoot

Maar al te vaak wordt er door een dierenarts geen aanwijsbare rede gevonden voor het mank lopen met de voorpoot door de hond. In die gevallen kan een uitgebreid onderzoek door ons, met daarop volgend onze osteopathie chiropractie behandeling, zeer zeker effect hebben. De focus zal dan niet alleen op de voorpoot liggen. Bij het uitgebreide onderzoek kijken we naar het gehele lichaam. Ook problemen elders in het lijf van de hond kunnen zorgdragen voor mank lopen met de voorpoot. Na het onderzoek en de behandeling zullen we waar nodig u voorzien van tips om de hond weer snel beter te laten lopen. Mochten er tijdens het onderzoek grote zaken naar naar boven komen, en het in onze optiek raadzaam is die nader te laten onderzoeken door een specialist, dan zullen we u dat kenbaar maken en u waar nodig mee op weg helpen.

Wilt u meer weten over onze uitgebreide osteopathie en chiropractie behandeling leest u dan verder op de pagina: Uitleg Osteopathie Chiropractie behandeling hond

Ook kunt u gelijk een afspraak maken om uw hond te laten onderzoeken en behandelen door ons met Osteopathie en Chiropractie.

Afspraak maken
Contact opnemen
06-37009839

Heistek manuele- en hersteltherapie
Mussel a Kanaal Oostzijde 9
9584 TD Mussel (Groningen)
info@heistek-mht.nl
Marlene Heistek osteopaat chiropractor honden
Ronald Heistek osteopaat chiropractor honden