• Ook afspraak 's avonds en in het weekend mogelijk
  • Unieke behandelwijzen

Hoofdpijn

Hoofdpijn is een soort pijn die veel voorkomt in allerlei vormen en soorten. Te denken valt oa aan migraine, clusterhoofdpijn, spanningshoofdpijn enz. Daarnaast wordt de pijn vaak op een bepaalde plaats in/op het hoofd gevoeld. Voorbeelden zijn links achter op het hoofd, de kruin of als band rondom het hoofd. Helaas wordt er, na onderzoek door een arts in het ziekenhuis, niet altijd een oorzaak voor gevonden. “Men moet er maar mee leren leven, desnoods met medicatie”. Gelukkig is de oorzaak van uw hoofdpijn in zulke gevallen meestal makkelijker te vinden dan gedacht.

Doorgaans blijken “verklevingen” (ook wel triggerpoints genoemd) in bepaalde spieren danwel spiergroepen in de nek, schouders en/of in het aangezicht de oorzaak van de hoofdpijn. Zulke “verklevingen” kunnen ontstaan door bv een ongeval maar ook door een bepaalde werkhouding en/of verkeerde techniek met ademhalen. In andere gevallen is de oorzaak van het ontstaan van de verklevingen niet te achterhalen. Dat maakt echter voor de behandeling niet uit.

Om bepaalde ernstige oorzaken van uw hoofdpijn uit te sluiten is het zeker aan te raden om bij forse hoofdpijn klachten een arts te raadplagen. Wanneer uit die onderzoeken vervolgens geen duidelijke oorzaak naar voren komt kunnen wij u vaak wel van uw klachten af helpen. 

Welke soorten hoofdpijn komen regelmatig voorbij in onze praktijk?

Waarin verschillen wij van andere therapeuten en specialisten?

Helaas worden verklevingen “triggerpoints” in spieren vaak nog niet (h)erkend als oorzaak van hoofdpijn door artsen. Derhalve kunnen wij van meerwaarde zijn voor u daar wij wel erkennen, mede door onze opgedane ervaring en studies, dat verkleefde spieren de oorzaak kunnen zijn van veel soorten hoofdpijn en derhalve de betrokken spieren wel onderzoeken en direct deskundig behandelen.

Wij gaan samen met u op zoek naar de oorzaak van uw hoofdpijn en richten ons daarbij op alle spieren die verantwoordelijk kunnen zijn voor uw type hoofdpijn. Elke vorm van hoofdpijn kan weer door een andere spier cq spiergroep worden veroorzaakt. Daarom bespreken we uw klachten uitgebreid zodat we daarna zeer gericht op zoek kunnen naar mogelijke verklevingen in de betrokken spieren van uw type hoofdpijn.

Onze unieke werkwijze

Tijdens uw bezoek aan onze manuele praktijk beginnen wij, na het uitgebreid analyseren van uw type hoofdpijn, direct aan de behandeling. Mochten we dan verklevingen vinden, in de betrokken spieren, dan gaan we die vervolgens behandelen. Vaak geeft dat direct een lichamelijke reactie zoals pijn voelen op de plaats waar u doorgaans uw hoofdpijn voelt. Een teken dat we dan een oorzaak gevonden hebben voor uw type hoofdpijn.

Om zsm succes te hebben is het van belang dat de verkleefde spieren zeer regelmatig (meerdere malen per week) worden behandeld. Echter zijn wij van mening dat dat niet allemaal in onze praktijk hoeft te gebeuren. Als u het wilt, leren wij u hoe u de betrokken verkleefde spier(en) zelf regelmatig kan behandelen zodat u de behandeling thuis kunt voortzetten. Ook is het mogelijk een eventuele huisgenoot mee te nemen zodat wij die het kunnen leren en u thuis verder kunt gaan met de behandeling. Naast het feit dat dat u geld scheelt blijkt uit onze ervaring dat de hoofdpijnklachten ook eerder verholpen zijn als de aangedane spieren zeer regelmatig worden behandeld.

Wilt u graag van uw hoofdpijn af dan kunt u gelijk een afspraak maken en helpen wij u graag verder.

 

Afspraak maken
Contact opnemen
06-37009839

Heistek manuele- en hersteltherapie
Mussel a Kanaal Oostzijde 9
9584 TD Mussel (Groningen)
info@heistek-mht.nl
Spanningshoofdpijn
Spanningshoofdpijn