• Ook afspraak 's avonds en in het weekend mogelijk
  • Unieke behandelwijzen

Liesblessure

Wat is een liesblessure?

Liesblessure is een vrij algemene naam voor pijnklachten in de liesstreek. Die pijnklachten kunnen vele oorzaken hebben. 

Acute liesblessure - Een acute liesblessure ontstaat vaak tijdens het sporten. Ineens treedt er pijn op in de lies, de oorzaak is meestal een spierscheuring. In het geval van een spierscheuring is het van belang dat de spier rust krijgt, waarna op den duur weer rustig aan gesport kan worden. Een acute liesblessure kunnen wij niet verhelpen. Rust is hier doorgaans het beste medicijn. Als de blessure chronisch wordt (de spier is genezen, maar klachten blijven terugkomen) kunnen wij u wel behandelen. 

Chronische liesblessure - Chronische liesblessure ook LAGP (Langdurige Adductie Gerelateerde Liespijn) genoemd, is doorgaans een irritatie van de  peesaanhechting aan het schaambeen. Vaak zien we een chronische liesblessure bij sporters die korte hevige krachten uitoefenen op de spieren in de lies, zoals voetballers maar ook zaalsporters die regelmatig snel draaien en keren. De oorzaak van dit peesprobleem is vaak elders in het been te vinden en kan zeer goed en binnen enkele behandelingen verholpen worden door middel van onze manuele therapie. 

Externe factoren - Naast een acute of chronische liesblessure, kunnen pijnklachten in de liesstreek ook veroorzaakt worden door externe factoren zoals een liesbreuk, aandoeningen aan de darmen of geslachtsorganen, problemen met het SI gewricht etc. Er zijn ontzettend veel factoren die pijn kunnen veroorzaken in de lies en sommige daarvan zijn zeker niet ongevaarlijk als daar geen juiste behandeling tegenover staat!

Het is van wezenlijk belang dat de oorzaak van uw liesklachten achterhaald wordt. Derhalve is een bezoek aan een arts zeer aan te bevelen. Indien na onderzoek van uw arts blijkt dat de klachten worden veroorzaakt door LAGP - Chronische liesblessure, dan kunnen wij u er doorgaans snel vanaf helpen. 

De behandeling van een liesblessure

Heeft u een chronische liesblessure - LAGP? De therapeut onderzoekt uw chronische liesblessure deskundig en stelt gerichte vragen om samen met u de oorzaak te achterhalen. Zodra de oorzaak is vastgesteld wordt een behandelplan opgesteld. Omdat wij de oorzaak aanpakken, is het succespercentage van onze behandelingen zeer hoog. In de periode van de behandelingen kunt u gewoon blijven bewegen op geleide van pijn. Dit zal het herstel alleen maar bevorderen.

Meer informatie over onze unieke werkwijze vindt u op de pagina manuele behandeling. Ook kunt u voor vragen persoonlijk contact opnemen met ons of direct een afspraak maken!

Afspraak maken
Contact opnemen
06-37009839

Heistek manuele- en hersteltherapie
Mussel a Kanaal Oostzijde 9
9584 TD Mussel (Groningen)
info@heistek-mht.nl
Liesblessure