• Ook afspraak 's avonds en in het weekend mogelijk
  • Unieke behandelwijzen

De behandeling

Bij de eerste afspraak neemt de therapeut, samen met u, uw lichamelijke klacht door. Vervolgens onderzoekt onze therapeut uw lichamelijke klacht deskundig door middel van een klacht specifiek (lichamelijk) onderzoek en stelt hij gerichte vragen om samen met u de oorzaak van het probleem te achterhalen. Wanneer de lichamelijke klacht en oorzaak duidelijk zijn wordt het behandelplan met u besproken en gestart met de eerste behandeling. Dit onderzoek kost doorgaans maar een paar minuten. Hierdoor kunnen wij snel beginnen met de behandeling wat uw herstel ten goede komt. Bij ons dus geen half uur durende intake gesprekken ed. 

Wat is een manuele behandeling?

In onze praktijk wordt manueel behandeld. Dat wil zeggen dat we gebruik maken van onze handen en armen bij de behandelingen en niet van apparaten. Het grote voordeel hiervan is dat wij zo precies kunnen voelen hoe het lichaam reageert op een bepaalde uitgevoerde manuele handeling en kunnen ervaren hoe de fysieke toestand van de spieren, pezen en gewrichten is. Geen enkel apparaat kan dat lichamelijke gevoel, van onze ervaren manuele therapeuten, vervangen. In de praktijk van Heistek manuele- en hersteltherapie wordt pertinent niet gekraakt. Dit omdat kraken niet zonder risico is en kraken alleen meestal niet voldoende is om patiënten te laten herstellen van hun blessures.

De manuele behandeling is een dieptebehandeling waarbij spieren, pezen, bindweefsels en kapsels worden los gemaakt, om ze weer gezond te krijgen. Daarnaast worden de betrokken gewrichten onderzocht op blokkades/beperkingen. De behandelingen kunnen als gevoelig worden ervaren. De therapeut is hier zeer achtzaam op en overlegt continue met u of de behandeling verdraagzaam is. Geef te allen tijden uw grenzen aan. De therapeut past de behandeling hierop aan. Ook patiënten die minder pijn kunnen verdragen kunnen goed door ons geholpen worden. De behandelingen zullen minder intens zijn en er zijn wellicht meer behandelingen nodig, maar behandeling is zeker effectief! Heeft u angst voor de behandeling? Geef dit aan bij het maken van uw afspraak. Wij bieden een speciale behandeling waarbij rust, vertrouwen en overleg centraal staan. 

Tijdens de behandeling dient het te behandelen gedeelte ontkleed te zijn. De rest van de kleding kan gewoon aan blijven. In een door een gordijn afgeschermde ruimte, in de behandelkamer, heeft u alle privacy heeft tijdens het aan en uitkleden.

Bent u ook al (op verschillende manieren) geholpen met uw probleem, maar komen de klachten telkens terug? Neem contact met ons op of maak een afspraak! Wij gaan samen met u op zoek naar de daadwerkelijke oorzaak en pakken die aan. In veel gevallen kunnen wij u alsnog van uw pijn en klachten af helpen!

Afspraak maken
Contact opnemen
06-37009839

Heistek manuele- en hersteltherapie
Mussel a Kanaal Oostzijde 9
9584 TD Mussel (Groningen)
info@heistek-mht.nl
Manuele-behandeling
Manuele-behandeling