• Ook afspraak 's avonds en in het weekend mogelijk
 • Unieke behandelwijzen

Natuurlijke maagzuurremmers

Maagzuur heeft een belangrijke functie in het lichaam. Het zoutzuur in maagsap activeert de spijsverteringsenzymen zodat ons voedsel verteerd kan worden. Daarnaast remt zoutzuur de groei van bacteriën die we binnen krijgen via onze mond. De meeste van deze bacteriën zijn niet bestand tegen het zure milieu in de maag. Helaas geeft datzelfde maagzuur ook veel problemen bij mensen. Brandend maagzuur; Maagzuur dat in de keel komt; Maagpijn. Hoe kan je problemen met maagzuur verlichten? Welke natuurlijke alternatieve middelen zijn er tegen maagzuur? Welke maagbeschermer is zonder recept verkrijgbaar? En nog vele andere vragen zullen we hieronder bespreken.

Wat te doen om maagzuur problemen te verlichten?

Als je we vroeger maagpijn of last hadden van overmatig maagzuur wist Oma wel raadt. "Neem maar een stukje Gember" was dan vaak het antwoord. Soms hielp dat maar net zo vaak ook niet. Daarom hier onder enkele tips die uw maagklachten mogelijk kunnen verlichten.

Brandend maagzuur tips

Er is eigenlijk altijd een onderliggende oorzaak als het maagzuur een brandend gevoel gaat geven in de maag en/of keel. Voeding en drinken zijn zeker een belangrijke peiler wat dat betreft. Veel koffie drinken is een bekende oorzaak maar ook veel suikers eten kan maagzuur problemen geven. Het minderen van deze twee zaken kan al veel verlichting geven.

Ook stress is een bekende factor voor maagpijn en maagzuur problemen.

Maagklachten

De mensen die last hebben van hun maagzuur voelen vaak een brandend gevoel in de slokdarm en/of maag, krijgen soms zelfs maagzuur in de mond danwel voelen, door de irritatie van het maagzuur, een soort brok in de keel. Ook komt pijn in de maag regelmatig voor. Dat kan ook veroorzaakt worden door een maagzweer.

Helicobacter pylori

Een maagzweer wordt veroorzaakt door een bacterie die Helicobacter pylori genaamd is. Deze bacterie zorgt voor zweren (wondjes) in de maag. Gelukkig is deze bacterie goed te behandelen met een natuurlijke maagzuurremmer die bewezen effectief is in het bestrijden van de Helicobacter pylori. Dat middel is Mastiha. Onderaan deze pagina komen we daar uitgebreid op terug.

De Helicobacter pylori bacterie wordt in bepaalde wetenschappelijke studies ook in verband gebracht met Rosacea. Op de pagina Rosacea natuurlijk behandelen leest u daar meer over.

Maagzweer symptomen

Een deel van de symptomen bij een maagzweer komen overeen met mensen die alleen last hebben van overtollig maagzuur. Te denken valt dan aan brandend maagzuur en het opgeven van maagzuur. Bij een maagzweer zijn er vaak ook nog andere symtomen:

 • pijn of branderig gevoel achter uw borstbeen
 • een opgeblazen gevoel of misselijk zijn
 • Overgeven en dan vooral tezamen met bloed
 • maagbloeding
 • Steeds sneller een vol gevoel na het eten

Niet alle hierboven omschreven symptomen hoeven aanwezig te zijn als er sprake is van een maagzweer. Wanneer er bloed opgegeven wordt is het belangrijk om direct de huisarts te contacten om te laten onderzoeken alwaar het opgegeven bloed vandaan komt.

Wat zijn maagbeschermers?

Maagbeschermers zijn stoffen die er voor zorgen dat mensen minder last krijgen van maagzuur en/of die de bacterie Helicobacter pylori onschadelijk maken die vaak verantwoordelijk is voor het ontstaan van een maagzweer. 

Werking maagzuurremmers

Maagzuurremmers, ook wel maagbeschermers genoemd, hebben verschillende manieren van werken. De reguliere medicatie zoals Omeprazole en Pantoprazol zorgen ervoor dat de ph van het maagzuur omhoog gaat waardoor mensen minder last ervaren van hun maagzuur. Dit komt omdat het maagzuur simpelweg minder zuur wordt. Echter, zoals eerder beschreven, heeft het maagzuur de functie om bacteriën te doden en het verteringsproces op gang te brengen van het voedsel. Wanneer je de ph omhoog brengt komen die twee processen in gevaar met alle mogelijke gevolgen dien.

Ook slikken mensen nog wel eens paracetamol tegen maagzuur maar echt effectief is dat niet. Als er sprake is van maagpijn kan het de pijn verminderen maar verder niet. Gelukkig is er ook een natuurlijke veilige maagzuurremmer als alternatief met een andere werking dan Pantoprazol en Omeprazole.

Natuurlijke veilige maagzuurremmer als alternatief voor Omeprazole, Pantomed, Pantozol, Pantoprazol, Betaine HCL

Bovenstaande middelen worden vaak gebruikt in Nederland en België als maagbeschermer.  Het natuurlijke middel tegen maagpijn en maagzuur is Mastiha. Mastiha is een hars van een boom. Deze boom groeit alleen op een bepaald Grieks eiland. Mastiha werkt ook tegen de Helicobacter pylori bacterie die maagzweren veroorzaakt.

Mastiek mastiha hars bomen

Mastiha bomen

Bovenstaand zijn de Mastiha bomen te zien alwaar de hars van gewonnen wordt.

Maagbeschermer zonder recept

Het voordeel van de Mastiha is dat het zonder recept verkrijgbaar is. U kunt het in onze webshop direct bestellen.

Mastiha heeft de volgende kenmerken:

 • Mastiha heeft een sterke antibacteriële, antioxiderende en ontstekingsremmende werking
 • Ondersteunt het behoud van een normale zuurgraad in de maag wat de vertering van het voedsel ten goede komt en tevens blijft het maagzuur in staat om bacterien zoveel als mogelijk te doden
 • Beschermt de maagwand en heeft een maagversterkende invloed
 • Legt een beschermlaag in de maag en slokdarm waardoor het maagzuur minder gaat irriteren
 • Zorgt voor een goede darmflora
 • Kan langdurig gebruikt worden
 • Heeft geen bekende bijwerkingen

Mastiha is ook getest en de uitslag daarvan kunt u lezen in de navolgende pdf: Onderzoek Mastiha

Maagontsteking behandeling

Wanneer mensen kiezen voor de natuurlijke behandeling van hun maagproblemen worden 2-4 tabletten Mastiha per dag geadviseerd. Uit onderzoek is gebleken dat dat al effect heeft op de maagproblematiek. Verdere diepgaande informatie staat vermeld op de bijsluiter van de Mastiha.

Veiligheid natuurlijke maagzuurremmer

Mastiha is veilig in gebruik. Er zijn onderzoeken gedaan waarbij proefpersonen 5g mastiha per dag (tot 9 tabletten/capsules per dag) kregen voor 6 maanden lang en daarbij zijn geen bijwerkingen gevonden/opgetreden. De fabrikant geeft aan de 1-2 gr mastiha per dag voor onbepaalde tijd helemaal veilig is.  

Mastiha Kauwtabletten award winnaar 2023

In 2023 hebben de Mastiha kauwtabletten een gouden award in de categorie "beste supplement voor de maag darmfunctie" gewonnen.

Maag tablet

De Mastiha is verkrijgbaar in tabletvorm alsmede in capsules. De tabletten kunnen gekauwd worden, zitten in een potje, en zijn makkelijk mee te nemen onderweg. De capsules bevatten meer Mastiha en dienen met water te worden ingenomen. 

U kunt zowel de Mastiha kauwtabletten direct in onze webshop kopen waarna wij de produkten zsm naar u zullen verzenden.

 

 

Afspraak maken
Contact opnemen
06-37009839

Heistek manuele- en hersteltherapie
Mussel a Kanaal Oostzijde 9
9584 TD Mussel (Groningen)
info@heistek-mht.nl
Natuurlijke maagzuurremmers