• Ook afspraak 's avonds en in het weekend mogelijk
 • Unieke behandelwijzen

Rosacea natuurlijk behandelen. Wat kun je doen tegen rosacea?

Rosacea, een hardnekkige huidaandoening die vaak gepaard gaat met roodheid en ontstekingen in het gezicht. Het genezen danwel verminderen van de klachten van Rosacea kunnen een uitdaging vormen. Gelukkig is er een natuurlijke remedie om rosacea te behandelen. Daarnaast gaan we dieper in op de Rosacea. Wat is het? De symptomen en tips om het lichaam te ondersteunen wanneer men Rosacea heeft. 

Wat is Rosacea?

Rosacea, ook bekend als Couperose, is een chronische huidaandoening die wordt gekenmerkt door ontstekingen en roodheid op het gezicht. 

Symptomen Rosacea

Rosacea is een chronische huidaandoening die meestal het gezicht aantast. De symptomen kunnen variëren in ernst en kunnen bepaalde periodes meer opspelen dan in andere periodes. Veel voorkomende symptomen van rosacea zijn:

 • Persistente roodheid in het midden van het gezicht, vaak op de neus, wangen, voorhoofd en kin. Deze roodheid kan lijken op blozen.
 • Kleine bloedvaatjes die op het gezicht verschijnen als dunne rode lijnen. Meestal rond de neus en wangen.
 • Rode bultjes en puistjes die lijken op acne, maar zonder mee-eters. Dit kan gepaard gaan met ontstekingen.
 • In sommige gevallen kan de huid op bepaalde delen van het gezicht verdikken, vooral rond de neus. Dit staat bekend als rhinophyma.
 • Oculaire rosacea treedt op wanneer de ogen geïrriteerd raken met symptomen zoals roodheid, branderigheid, droogte, en soms zelfs problemen met het gezichtsvermogen.
 • De getroffen huid kan branderig aanvoelen en gevoelig zijn voor externe prikkels, zoals zonlicht of bepaalde huidverzorgingsproducten.
 • Symptomen van rosacea kunnen opflakkeren en vervolgens weer verminderen.

Het is belangrijk op te merken dat rosacea zich op verschillende manieren kan manifesteren, en niet alle symptomen zullen bij iedereen aanwezig zijn.

Oorzaken Rosacea

 • Stress
 • Bepaalde voedingsmiddelen bv hete pepers
 • alcoholgebruik
 • blootstelling aan zonlicht
 • temperatuurveranderingen (bv van een warme kamer de vrieskou in gaan en dan weer terug naar binnen een warme kamer in).
 • gebruik van bepaalde medicatie
 • enz enz

Het spreekt voor zich dat het raadzaam is om bovenstaande factoren zoveel mogelijk te vermijden om het opspelen van de Rosacea te verminderen.

Andere niet veel bekende oorzaak van het krijgen van Rosacea

Er is wetenschappelijk onderzoek geweest naar de mogelijke relatie tussen rosacea en de Helicobacter pylori bacterie.

Sommige studies suggereren dat er een verband kan zijn tussen H. pylori-infectie en rosacea. De Helicobacter pylori bacterie kan bij mensen een maagzweer en maag(zuur)problemen veroorzaken. Zowel de Rosacea als maagzweren bij mensen zijn natuurlijk te behandelen met Mastiha. Later op deze pagina komen we uitgebreid terug hoe de Rosacea met Mastiha natuurlijk te behandelen is. Op de pagina natuurlijke maagzuurremmers leest je meer over hoe de  Helicobacter pylori bacterie behandeld kan worden met de Mastiha. De Mastiha om de Helicobacter pylori bacterie  aan te pakken kan ook in onze webshop gekocht worden.

Rosacea Dieet voeding

Het volgen van een aangepast dieet kan voor sommige mensen met rosacea helpen om symptomen te verminderen en opflakkeringen te beheersen. Het is belangrijk op te merken dat de reactie op voedingsmiddelen sterk kan variëren van persoon tot persoon. Wat voor de ene persoon werkt, werkt mogelijk niet voor een ander. Hieronder zijn algemene voedingsrichtlijnen die mogelijk nuttig kunnen zijn bij het beheersen van rosacea:

 • Vermijd Triggers in de voeding. Kruidig eten kan bij sommige mensen rosacea verergeren. Alcohol, vooral rode wijn, kan een trigger zijn. Sommige mensen merken dat cafeïnehoudende dranken zoals koffie en bepaalde thee soorten hun symptomen verergeren.
 • Anti-inflammatoire Voedingsmiddelen: Omega-3 vetzuren. Vette vis zoals zalm, makreel en lijnzaadolie kunnen ontstekingsremmende eigenschappen hebben. Groene bladgroenten: Boerenkool, spinazie en andere bladgroenten zijn rijk aan antioxidanten kunnen ontstekingen verminderen.
 • Voldoende water drinken kan helpen om de huid gehydrateerd te houden.
 • Histamine Rijke Voedingsmiddelen: Sommige mensen met rosacea ervaren verbetering door voedingsmiddelen met een hoog histaminegehalte te vermijden, zoals gefermenteerde producten, gerookt vlees, en bepaalde kazen.
 • Gezonde Koolhydraten: Geraffineerde koolhydraten (bv witbrood; koekjes en producten met veel suiker) kunnen ontstekingen bevorderen.

Effectieve Huidverzorging bij Rosacea

Een juiste huidverzorging is essentieel bij de behandeling van rosacea. Zo zijn er veel producten te koop voor huidverzorging, inclusief moisturizers dagcrèmes en zalven tegen roodheid en te gebruiken tegen rosacea.  Veel van die dagcreme's en zalven bevatten echter nog wel eens niet natuurlijk ingredienten die schadelijk kunnen zijn voor onze gezondheid. Gelukkig is er een natuurlijk alternatief.

Rosacea Natuurlijk Behandelen met Crème

Een doeltreffende manier om rosacea te behandelen, is het gebruik van een speciale natuurlijke crème: Mastiha Care gezichtscreme met mastiha & citrus

De creme bevat oa Chios Mastiha. Dat is het hars van een bepaalde boom uit Griekenland die een bewezen ontstekingsremmende werking heeft. 

Daarnaast heeft Mastiha gezichtscreme de navolgende eigenschappen: Hydrateert (moisturizers), reguleert de talgproductie, reinigt en verkleint de verwijde poriën van de huid (woordoor vaak minder roodheid optreedt bij Rosacea), terwijl het ook beschermt tegen oxidatieve stress. 

Al deze eigenschappen tezamen zorgen er oa voor dat veel mensen met Rosacea minder roodheid ervaren en de huid ook minder voelen branden. 

De creme bevat de volgende natuurlijke ingrediënten: Chios Mastiha-olie & Mastiha-water, natuurlijke bioflavonoïden uit citrus en aloë, polyfenolen (antioxidanten afkomstig van planten), vitamine A en E uit het superfruit Kakadu-pruim en natuurlijke vocht inbrengende ingrediënten. 

Ook is de creme geschikt voor mensen met verwijde poriën. Daarover leest u meer in het artikel: grove poriën behandelen.

Gebruiksaanwijzing Natuurlijke Rosacea Mastiha creme:

Meermaals per dag het gezicht insmeren en zachtjes inmasseren. Zeker in de winter als het erg koud is het gezicht extra insmeren voordat u vanuit het warme  huis de koude in gaat. De creme ruikt naar een mengeling van Mastiha en citroen. Deze lucht verdwijnt echter snel.

Rosacea behandelen op een natuurlijke manier vereist een holistische aanpak waarbij voeding en de juiste huidverzorging met Mastiha Care gezichtscreme met mastiha & citrus samenkomen. De Mastiha Care gezichtscreme met mastiha & citrus is te bestellen in onze webshop zodat u na ontvangst van de Mastiha creme direct uw Rosacea kunt aanpakken. 

Afspraak maken
Contact opnemen
06-37009839

Heistek manuele- en hersteltherapie
Mussel a Kanaal Oostzijde 9
9584 TD Mussel (Groningen)
info@heistek-mht.nl
rosacea natuurlijk behandelen
rosacea natuurlijk behandelen